Autor: Informer.rs

17.11.2018.

20:37 >> 22:28

Foto:

Sport

ZNA SE KO JE TENISKI KRALJ! Đoković oduvao Andersona i igraće za trofej u Londonu!

Ni "d" od drame nije viđeno u polufinalu! Južnoafrički bombarder je potpuno razoružan, Đoković mu je u prvom gemu oba seta oduzeo servis i tu prednost umeo da čuva, a kasnije i da uveća sa po još jednim brejkom.

Novak je plesao po terenu, pogađao vinere, "čistio" linije, a servis mu je funkcionisao besprekorno, bolje nego Andersonov! U takvom odnosu snaga teniser iz Južne Afrike nije imao šta da traži na terenu, dao je sve od sebe, mučio se, ali nije bio ni blizu ni da zapreti, a kamoli da ugrozi Novaka.

Đoković će u nedelju igrati za svoj šesti trofej u Londonu sa Aleksandrom Zverevim, koji je u polufinalu sa 2:0 eliminisao Rodžera Federera.

TOK MEČA:

GEM, SET I MEČ! Novak Đoković sa 6:2, 6:2 ide u finale!

Poslednji trzaj Andersona, smanjio je na 5:2, ali sada Đoković servira!

BREJK! Razbijanje! Novak crta po terenu, kako se to kaže u teniskom svetu, jer pogađa linije, šalje lopte koje Anderson samo pogledom može da isprati - 4:1! Brejk potvrđen, još gem do finala - 5:1!

Velika borba u trećem gemu, ali Anderson izlazi iz njega kao dobitnik i smanjuje na 2:1. Sada je Novak servirao kao - Anderson! Dva asa i dva servis vinera, gem bez imalo igre - 3:1.

BREJK! Kako je krenuo prvi, tako i drugi set! Novak je odmah oduzeo servis rivalu, koji već polako pada u očaj, jer ne zna šta da radi. Imao je u ovom gemu i duplu servis grešku - 1:0. Potvrđen je brejk, bez problema, Đoković vodi 2:0!

Informer

Prvi set:

SET! Novak Đoković je za 39 minuta dobio prvi set sa 6:2!

BREJK! Sjajno igra Novak i sada vodi 5:2. Anderson ne može da mu parira u razmenama, a Đoković odlično čita servise Južnoafrikanca! Srpski as će servirati za prvi set.

Sada je i Anderson imao jedan lak gem, prvi u meču, Novak je uspeo samo da uzme poen na 40:0. Đoković vodi 3:2. Prvi put je Anderson pritisnuo Đokovićev servis, bilo je 15:30, ali tu se za Kevina i završilo, Novak je odigrao majstorski i poveo sa 4:2.

ŠTETA! Imao je Đoković dve brejk šanse da povede sa 3:0, ali nije ih iskoristio, što je Anderson kaznio da uzme prvi gem i smanji na 2:1. A, Novak odgovara sigurnim gemom, bez izgubljenog poena i podiže vođstvo na 3:1.

BREJK! Krenulo je sjajno! Novak je iskoristio drugu brejk loptu u dugom gemu i poveo sa 1:0. Potvrđen je brejk, Đoković je kao servis mašina, tri servisa Anderson nije uspeo ni da vrati - 2:0.

Tagovi: