Autor: Informer.rs

22.11.2018.

19:45

Foto:

Sport

BILO JE FRUSTRIRAJUĆE! Novak objasnio kako je stigao od 22. mesta do trona!

 

Sezonu završio na impozantan način, vratio se u drugoj polovini takmičarske godine i uspeo da sa 22. mesta preotme tron Rafaelu Nadalu. A nije bilo lako, jer je posle pauze i operacije lakta, morao sve ispočetka, nije bilo jednostavno vratiti samopouzdanje posle serija poraza u Indijan Velsu i majamiju.

Verovao sam u proces oporavka, iako je često bilo baš frustrirajuće. Ali, na kraju dugoročni plan je odradio svoje, imao sam jaku podršku porodice i tima, i kao što sam pominjao ranije, Ju Es open je bio glavni cilj gde sam mogao da igram na onom pravom nivou. Ali, dostigao sam vrhunac i ranije, na travi, što je bilo sjajno - kazao je Novak.

Bio je svestan Đoković da mu je potrebno vreme da se vrati na vrhundki nivo.

- Jednostavno, znao sam, i kada sam bio daleko od najbolje igre, tamo negde posle Indijan Velsa i Majamija... Znao sam da je potrebno vreme. Definitivno igram mnogo bolje. Napredak je veliki u svakom smislu, u osećaju koji imam dok odlazim na meč, onom koji me obuzima na terenu. Nivo samopouzdanja u igri i osećaj komfora na terenu su značajno porasli. Ovo je fantastučna godina - objasnio je Đoković.

Tagovi: