Autor: Informer.rs

26.01.2019.

11:58

Foto:

Sport

NADAL VERUJE U OSVETU NOVAKU! Evo u čemu Rafa vidi spas protiv Đokovića

Španski as još ne može da izbaci iz glave poraz od Đokovića u finalu prvog gren slema u sezoni 2012. godine i veruje da novi agresivni pristup, kojim se prilagodio zahtevima sadašnjeg tenisa i svojim godinama, može da mu pomogne da se osveti Novaku.

- Prilagodio sam se novim trendovima u tenisu, a i svojim godinama (32, prim. aut). Svestan sam da posle toliko godina u tenisu moram da dodam nove stvari u svojoj igri kako ne bih naišao na problem. Na poboljšanju svih segmenata igre radio sam tokom cele karijere - rekao je Nadal uoči duela protiv Đokovića u finalu Australijan opena.

Agresija je ključna reč koja opisuje Rafin put do finala na kome nije izgubio nijedan set, navodi Nadalov trener Karlos Moja, ističući da je zbog godina i oporavka važno da mečevi traju što kraće.

- Gledao sam tokom 2012. finale koje je trajalo šest sati. Mislim da bi to trebalo izbegavati. Možda ne u samom finalu, ali treba misliti na oporavak i eventualne povrede koje nastaju nakon višečasovnog napora - naveo je Moja i nastavio:

- Znam da je teško skraćivati poene protiv Novaka, pogotovo što on spada u red tenisera koji imaju dobar ritern, ali mislim da Nadal ima oružje kako da učini da razmena udaraca traje manje - rekao je Moja.

Đoković i Nadal su se do sada sastajali 53 puta, što je najveći mogući broj okršaja dvojice tenisera u Open eri. Srbin trenutno ima bolji međusobni skor sa 27 pobeda, naspram 25 poraza.

Tagovi: