Autor: Informer.rs

27.01.2019.

13:57

Foto:

Sport

(FOTO) ZATRAŠUJUĆE, URAGAN, ŠOU, PONIŽENJE...Svetski mediji bruje o Đokoviću!

 

Srpski tensier je deklasirao velikog rivala i došao do sedme titule u Melburnu. Prvi teniser sveta dominira na naslovnim stranama kako medija u regionu, tako i u svetu. 

Zajednička ocena svih je da je Novak dominantno došao do rekordne titule  neki ističu da je demolirao Nadala, a očekivano Španci su bili najumereniji, na čemu im ne zameramo.

Bild u naslovi navodi da je Đoković ponizio Nadala, italijanska Gazeta takođe smatra da je srpski as uništio Španca u finalu, a isto mišljenje deli i Dejli mejl.

Informer

Informer

Informer

Informer

Informer

 

- U Melburnu bez ikakve sumnje je najbolji, što dokazuje broj trofeja, a i trenutno. Sedmi put je krunisan u Australiji, drugi put preko Nadala - podseća Marka.

Informer

Informer

Na britanskom BBC-u u "hedu" je naslov "Dominantni Đoković osvojio Australiju" i podsećanje da je vezao treći gren slem u nizu posle titula na Vimbldonu i US openu.

- Đoković se približio Nadalu i Federeru po broju gren slem titula. Svi su očekivali epsko finale, kao 2012, ali se sve brzo izdešavalo toliko da je i publika bila zapanjena. Đoković je bio besprekoran.

Mundo Deportivo donosi naslov "Novak uništio Nadala", uz tekst da je novi kralj Australije bio neizmerno moćan, a As "Đokovićev uragan za sedmu titulu u Melburnu".

- Finale najavljenio kao vatreno završilo se sa osećajem razočaranja. Novak sa 31 godinom, jednom manje od Nadala, poslao je poruku da želi da bude najbolj
 

Informer

prinstcreen

Najdalje u pohvalama ide katalonski Sport, s sličnom konstatacijom kao As.

- Očekivalo se da će biti žestoko finale, možda najveće u istoriji Nadala i Đokovića, ali je stvarnost bila drugačija. Ne samo da se Đoković vratio na svoju staru, najbolju verziju, već je Nadal bio neprepoznatljiv. Ovakav Novak je vrlo zastrašujuć.

Mediji u regionu preneli su pobedu Novaka Đokovića na Australijan openu kao udarnu sportsku vest. 

Informer

Informer

Tagovi: