Autor: Informer.rs

13.03.2019.

00:51

Foto:

Sport

(VIDEO/FOTO) ŠOK I NEVERICA U INDIJAN VELSU! Kolšrajber IZBACIO OČAJNOG Đokovića u 3. kolu!

Bio je ovo deseti međusobni meč Đokovića i Kolšrajbera, koji je upisao tek drugu pobedu, prvu posle 2009. godine. Teniser iz Nemačke će u osmini finala Indijan Velsa igrati protiv Gaela Monfisa.

Nismo navikli da gledamo Novaka u ovakvom izdanju ove sezone. Možda je pauza od skoro mesec i po dana ipak ostavila traga na formi, kao da mu nedostaje takmičarskog ritma. Slabo se kretao, forhend nije funkcionisao, delovalo je iscrpljeno, kao da ima problem s kondicijom...Ovo je definitivno bio najslabiji Novakov meč u poslednjih godinu dana.

Očajno je Novak počeo nastavak duela protiv Kolšrajbera, koji je u ponedeljak prekinut posle jednog gema zbog kiše. Nemac je dobio set za 55 minuta igre. Imao je i Novak svoje šanse, ali ih nije koristio, dok je s druge strane Kolšrajber bio najbolji kada je bilo najpotrebnije.

Informer

 

Prvi teniser sveta imao je četiri brejk šanse, u drugom, šestom i osmom gemu. Ali, uzalud. Nemac je s druge strane svoju šansu iskoristio, poveo 4:3 i drugu set loptu pretvorio u set prednosti - 6:4.

Nakon gubitka seta ljut i besan kao ris Đoković je slomio reker. Obično bi nakon što na ovakav način izbaci frustraciju i negativnu energiju zaigrao mnogo bolje. Ali, sada to nije bio slučaj. Odmah na startu drugog seta uzeo je Nemac servis gem prvom teniseru sveta sa nulom.

Da sve bude gore, bilo je vidljivo da se Novak još od prvog seta fizički ne oseća dobro na terenu, jedva je dolazio do daha. Ništa mu nije polazilo za rukom. Nemački veteran nije posustajao, držao je ritam. Napravio još jedan brejk i poveo 5:2. 

Novak je posle sat i po tenisao konačno uzeo servis protivniku, potom potvrdio brejk, smanjio na 5:4 i vratio nadu navijačima. Ali, bilo je to kratkog daha. Nemac je na svoj servis overio trijumf.

Đoković naredni turnir igra u Majamiju koji počinje 20. marta i traje do 31.marta.

Tagovi: