Autor: Informer.rs

09.05.2019.

14:17

Foto:

Sport

ŠTETA, ĐERE POVEO PA SE RASPAO! Hrvat Čilić posle preokreta eliminisao Lasla!

Posle Huana Martina Del Potra, osmog tenisera sveta, srpski teniser bio je nadomak eliminacije i 11. igrača na ATP listi Marina Čilića, ali Hrvat nije dozvolio novu senzaciju u Madridu. U borbi za polufinale Marin Čilić čeka pobednika duela između Novaka Đokovića i Žeremija Šardija.

Sjajno je Laslo otvorio meč, servis ga je odlično služio, bez problema je dobio prvi set, u drugom vodio 2:0 i imao četiri šanse za novi brejk. Ali, onda je stao. Marin do tog momenta nije imao nijednu brejk loptu u meču, a onda je ubacio u šestu brzinu. Izdominirao u nastavku meča i nakon preokreta došao do pobede i četvrtfinala.

Informer

 

Laslo je prvi set rešio za 44 minuta. Već u petom gemu je Marin bio na mukama, Đere je stekao dve brejk lopte. Uspeo je Čilić da se odbrani, ali ne isto da ponovi u devetom gemu. Srpski teniser je dominantno došao do brejka, bez izgubljenog gema, poveo je sa 5:4, a potom na svoj servis gem stavio tačku na set - 6:4.

U istom ritmu je Laslo otvorio drugi set. Ekspresno napravio brejk, koji je potom potvrdio, a onda poveo 3:1. Čilić je bio sve nervozniji, češće grešio, a šteta što to Đere nije iskoristio već u trećem gemu. Imao je Laslo prednost od 40:15, potom četiri šanse da napravio još jedan brejk i verovatno reši meč.

Informer

 

SJAJNI ĐERE SRUŠIO OSMOG IGRAČA SVETA! Srbin preko Delpa do trećeg kola Madrida!

Ipak, Marin se odbranio, zaustavio srpskog asa koji je bio u naletu, potom vezao pet gemova i dobio set sa 6:3. Laslo nije ličio na sebe, pa je Hrvat vezao dva brejka, jedan bez izgubljenog poena, i furiozno došao do seta i izjednačenja u meču. 

Laslo nije uspeo da se vrati na nivo iz prvog seta. Čilić je u odlučujućem delu igre vezao dva brejka, poveo 4:1 i ispostavilo se rešio meč koji je dobio sa 2:1.

Tagovi: