Autor: Informer.rs

27.05.2019.

12:35

Foto:

Sport

ĐOKOVIĆ JE STRAŠAN, RADI NEMOGUĆE STVARI! Legenda opčinjena Novakom: Ne znam kako to radi!

Australijskoj teniskoj legendi Rodu Lejveru, to je pošlo za reketom 1962. i 1969. godine, znači jednom pre Open ere i jednom po početku modernog doba tenisa. Jedini teniser koji je kroz istoriju, uz Novaka Đokovića i Australijanca, istovremeno imao sva četiri slema uzastopno je Don Badž, koji je to postigao 1938. godine.

- Novak je svakako neverovatno talentovan čim može da održava ove duge periode dominacije. Nisam siguran kako to radi u današnjem tenisu. Strašan je takmičar i igra najbolji tenis kad najviše treba - kazao je Lejver za ATP.

NOVAKU STARLETE HTELE DA UNIŠTE BRAK! Srpski as iskreno o škakljivim temama, a pričao je i o POLITICI!

Srpski igrač je svoje prvi "Nole slem" osvojio  2016. godine. Potom je došlo do pada u igri, pa povreda i pauza, ali Novak se vratio  2018. godine i  titulama na Vimbldonu, Ju Es openu i u Australiji vratio i održao na vrhu ATP liste.

- Već je osvajao sve četiri u prošlosti. To je skoro pa nemoguće. Dobro servira, drži se u razmenama, ne smeta mu da izađe na mrežu i igra mnogo drop-šotova, što je odlična taktika na šljaci - kaže Lejver.

Veruje da Srbin može i više od osvajanja Rolan Garosa ove godine.

- Ima šansu da osvoji sva četiri Slema. Ne samo da drži sva četiri istovremeno, nego da počne i završi sve u jednoj kalendarskoj godini. To sve zavisi od njegovog reketa - zaključio je Australijanac.

Tagovi: