Autor: Informer.rs

29.05.2019.

18:11

Foto:

Sport

SRBIN BIO NA IVICI PROVALIJE! Krajinović vodio 2:0, imao meč loptu, ali tek posle 4 sata igre slomio Španca!

Posle Amerikanca Frensisa Tijafoa pao je i Španac koji je u Parizu stigao u solidnoj formi, bio nadomak preokreta, ali nije se Srbin dao. Vodio je Filip 2:0, imao meč loptu u trećem setu, ali je prokockao, pa je Karbaljesa uspeo da izjednačio rezultat na 2:2, ali na i da dotuče našeg asa.

Sjajni Grk Stefanis Cicipas koji je postavljen za šestog nosica na Rolan Garosu naredni je protivnik srpskom teniseru Filipu Krajinoviću.

Krajinović je u prvom setu bio u zaostatku ali je sve brzo nadoknadio. Vezao je dva brejka i dobio set sa 6:4.

U drugom delu igre jedan i drugi teniser imali su nekoliko prilika za brejk. Krajinović je propustio svoje šanse, ali se i spasao kada je bilo teško, a onda bio najbolji kada je bilo napotrebnije. U devetom gemu uzeo servis gem rivali i dobio set sa 6:4. 

Prvi je profitirao na servis protivnika i u trećem delu igre. Međutim, Baena je ekspresno uzvratio ribrejkom. Potom je naš as imao tri šanse da napravi novi brejk, ali ih nije iskoristio. Iskupio se u 11. gemu, kada je poveo 6:5 i posle na svoj servis gem imao meč loptu. Ali, umesto da stavi tačku na meč, Filip je dozvolio Špancu novu brejk, pa je taj-brejk odlučio. Karbaljes je bez greške odigrao 13. gem, dobio treći set sa 7:6 i smanjio rezultat na 2:1.

Krajinović je totalno potonuo u četvrtom setu, iako je prvi došao do brejka i prednosti. Španac je uzvratio žestoko, u tri navrata je uzeo Srbinu servis gem i meč uveo u peti set. Na sreću, Krajinović se na vreme "sabrao". 

BIĆE ZABUŠAVANJA NA POSLU ZBOG NOVAKA! Zna se kada Srbin nastavlja pohod u Parizu!

Stigao je prvi do prednosti u odlučujućem delu igre. Ali, uzvratio je Španac, međutim, ni on nije uspeo da sačuva servis gem. Videli smo tri vezana brejka, pa je Španac izborio novi egal - 6:6. Krajinović je konačno posle četiri sata i 18 minuta igre realizovao četvrtu meč loptu za pobedu -  6:4, 6:4, 6:7, 3:6, 8:6.

Tagovi: