Autor: Informer.rs

03.07.2019.

12:14

Foto:

Sport

NOVAČE, MORA LI TAJ USTAŠA?! Đoković neprijatno iznenadio navijače u otadžbini!

Splićanin je 22. februara 1993. za "Njujork tajms" govorio o tome kako su mu australijski policajci jednom prilikom omogućili da isproba njihovo naoružanje. Tom prilikom, Splićanin je izjavio da je uživao pucajući i da mu je jedino krivo što za metu nije imao "neke Srbe"!?

"NOLE JE JEDNOSTAVAN ZA SARADNJU"! Ivanišević otkrio šta će pokušati da promeni kod Đokovića!

Dvostruki standardi

Čaviću su uništili karijeru zbog majice sa natpisom "Kosovo je Srbija", a Ivanišević je super?!

Ratko Dmitrović, poznati novinar

- Dali su mi da pucam iz mitraljeza... oh, tako je bio lep osećaj... zamišljao sam kako bi bilo lepo da neki Srbi stoje ispred mene - rekao je Ivanišević, koji je u tom trenutku imao 22 godine.

Neće da komentariše

Na internet stranici "Njujork tajmsa" i danas crno na belo stoji Ivaniševićeva bljuvotina. Hrvatski teniser se do danas nije pokajao ni izvinio zbog svojih sramnih reči. To nije sprečilo Đokovića da Ivaniševića angažuje kao trenera i da izjavi kako mu je on tokom dečačkih dana bio idol. Naš as nije želeo da komentariše kritike koje su mu zbog te odluke upućene, pa su njegovi saradnici za Informer poručili da je Novaku najvažnija odbrana titule na Vimbldonu.

- Sve što je imao da kaže povodom angažmana Gorana Ivaniševića za turnir na Vimbldonu Novak Đoković je rekao u svojoj izjavi kojom je najavio njihovu saradnju. Kako je takmičenje počelo, svu pažnju i fokus Đoković je usmerio na odbranu titule - navode iz Novakovog tima.

Poznati novinar Ratko Dmitrović smatra da je Novak pogrešio što je započeo saradnju sa Ivaniševićem. On je na Tviteru napisao da Hrvat nikad nije kažnjen za svoju izjavu, za razliku od našeg plivača Milorada Čavića, koji je 2008. oteran sa Evropskog prvenstva u Ajndhovenu, jer je na pobedničkom postolju nosio majicu sa natpisom "Kosovo je Srbija".

PRAVI TERMIN ZA LJUBITELJE TENISA! Evo kada Nole izlazi na teren u drugom kolu, u sredu navijamo i za još dvojicu Srba!

- Miloradu Čaviću je uništena karijera, neko će reći i život, zbog majice na kojoj je pisalo "Kosovo je Srbija". Sećate li se toga, vi koji tužite, kevćete, arlaučete... zbog podsećanja na žal Gorana Ivaniševića što nije bio u prilici da ubija Srbe. Bedo ljudska - napisao je Dmitrović.

Ubilačke namere

Nekadašnji glavni urednik "Večernjih novosti" kaže za Informer da mu Ivanišević ne smeta zato što je u pitanju Hrvat, već zbog činjenice da u pitanju osvedočeni srbomrzac.

- Novakova je stvar koga će da angažuje. Sa njim nemam problem, ali imam sa budalom Ivaniševićem, hteo sam da podsetim ko je on. Da je angažovao, na primer, Hrvata Ivana Ljubičića ne bih ništa rekao jer je taj sjajan momak i nije se izjašnjavao politički. Za razliku od Gorana, koji je izneo krajnje šovinističko mišljenje, sa ubilačkim namerama. Neko će reći "bio je mlad". Nema reči opravdanja za njega, to je jedan problematičan čovek - zaključuje Dmitrović.
 

Armenulić: HDZ je pretio Ivaniševiću

Teniski stručnjak i nekadašnji selektor Dejvis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić odlično poznaje Ivaniševića. On tvrdi da je splitski teniser bio prinuđen da govori protiv Srba.

- Goran mi je lično rekao da su mu dolazili na vrata iz stranke HDZ (Hrvatska demokratska zajednica), pretili mu, uslovljavali ga da daje takve izjave i tražili novac. U njemu nema mržnje prema Srbima, on nije takva osoba. A to što se nije izvinio samo je zato što ne želi da se vraća na to. On hoće da se to zaboravi. Sport i politiku treba odvajati - kaže Armenulić.

Srđan Đoković: Hrvatski sportisti su mu braća

Đokoviću ovo nije prvi put da pokazuje naklonost hrvatskim sportistima koji su javno iskazivali mržnju prema Srbima. Nekoliko puta je ponovio da je prijatelj sa hrvatskim fudbalerima i navijač njihove reprezentacije, iako su Luka Modrić i ostali igrači tog tima prošle godine posle osvajanja drugog mesta na Svetskom prvenstvu slavili uz pesme u kojima se poziva na pokolj Srba.

Đokovićev otac Srđan pokušao je nedavno to da objasni.

- Većinski deo i srpskog i hrvatskog naroda su normalni ljudi, kakav je i Novak. Događale su se ružne stvari između naših naroda, ali moramo napred. Ne možemo život provesti u mržnji. Žao mi je svih koji su stradali u sukobima, ali tu se nismo mi pitali. Pitali su se političari, koji su posejali haos i mržnju bez ikakvog razloga. Gde god da se Novak nađe sa hrvatskim sportistima, grle se i izlaze kao braća najrođenija - izjavio je Srđan Đoković.

Tagovi: