Autor: Informer.rs

15.07.2019.

12:09

Foto:

Sport

NOLE NOKAUTIRAO ENGLESKE NAVIJAČE: Publika? Hvala lepo što ste došli, doviđenja!

Najbolji teniser sveta je osvojio 16. grend slem u karijeri u meču koji će se pamtiti i prepričavati godinama i koji je ušao u istoriju. Nije Novak briljirao, ali je i takav pobedio Rodžera koji je odigrao jedan od najboljih mečeva.

Navijači su posle Novakovih grešaka aplaudirali, čak mu i zviždali, ali nisu uspeli da poremete mentalnu stenu.

- Osećao sam veliko rasterećenjen jer je to bilo pet sati konstantnog pritiska u svakom pogledu. On je bio taj koji je diktirao tempo meča i napadao, imao sam mnogo poteškoća da mu čitam servis, tako da sam sve vreme bio pod pritiskom da preživljavam, da se borim i nekako pronađem način da budem u meču. Tako da na kraju je bilo samo u stilu, osmeh na lice, hvala lepo što ste došli, doviđenja - nije mogao ništa bolje ada im kaže Nole.

Informer

 

Noletovim navijačima satima posle meča nije bilo dobro, ali, vredelo je. Na konstataciju da je navijačima opet iskidao živce i oduzeo barem jedno hiljadu godina života, imao je poruku:

- Ne znam…Mogu da im preporučim jednu dužu pauzu od gledanja mojih mečeva, mada je sezona je jeku sada. Vidimo se opet, nadam se da su se "navukli" na moje mečeve. To je sve.

Informer

 

Trijumf na Vimbldonu će mu bez sumnje pomoći u nastavku sezone i mečevima koji dolaze.

- Sigurno da će mi pomoći psihološki u nastavku karijere znajući da sam sa 70 odsto pobedio u finalu. Opet, ono što me neraduje je da sam igrao manje više ceo meč na taj način. Možda i nije karakteristično jer sam većinu svojih finala odigrao na visokom nivou. Sada to nije bio slučaj, ali sam zato psihički bio na jako visokom nivou. Ovakva atmosfera i uslovi koji su bili, vrlo lako mogu da izbace iz takta nekog emotivca kao što sam ja, tako da je to bilo nešto što sam obećao sebi. Zarekao sam se pre nego što sam izašao na teren da je to jedina stvar na koju definitivno mogu da utičem, a da ne zavisim od nje. To je ta stabilnost, psihološka smirenost u trenucima kada se publika digne, što je bilo mnogo puta. Mislim da je to upravo ono što je meni dozvolilo da se vratim u meč - uveren je Đoković.

Tagovi: