Autor: Informer.rs

12.08.2019.

13:48

Foto:

Sport

TIM ĆE BITI NOVI LIDER! Đoković nema dilemu kada je reć o vladaru tenisa nakon ere "velike trojke"

Novak se posle nepunih mesec dana i osvajanja Vimbldona ove nedelje vraća na teren učešćem na turniru u Sinsinatiju, gde će biti slobodan u prvom kolu.

Đoković se u razgovoru sa novinarima dotakao i budućeg poretka u svetu tenisa, a kao najspremniji u ovom trenutku za taj poduhvat deluje mi Austrijanac Dominik Tim, koji ga je ove sezone pobedio u polufinalu Rolan Garosa.

On je tu u najužem krugu već godinama. Nekako mi deluje najzreliji od svih i kao neko ko ima dosta iskustva na grend slemu. Definitivno ga smatram nekim ko bi moga da bude lider ovog sporta - rekao je Novak, ali i podsetio da vreme vodeće trojke još nije isteklo.

- Moraće neko da se pojavi. Doći će i taj čas, nadam se ipak ne tako skoro. I dalje igamo najbolje što možemo na najvažnijim takmičenjima - samouveren je Đoković.

Prema Đokovićevom mišljenju, izgledne šanse za teniski vrh ima i mladi ruski teniser Danil Medvedev, koji ga je pobedio u Monte Karlu.

- I on ima jako oružje u servoisu i bekhendu. Servis je pojačao i kreće se bolje. Mentalno je jači i ma tu snagu da se dobro nosi u važnim momentima. Biće sve bolji kako bude igrao više tako teških mečeva. Mnogo je radio i to mu se očigledno isplatilo - zaključio je Đoković.

Novak će u ponedeljak uveče dobiti rivala u drugom kolu Sinsinatija, a veliki favorit da mu izađe na crtu biće Amerikanac Sem Kveri koji se sastaje sa Pjer-Igoom Erberom.

Tagovi: