Autor: Informer.rs

01.09.2019.

07:53

Foto:

Sport

NESTVARNO, NOVAK GLEDA RODŽERU U LEĐA! Evo u čemu je Švajcarac bolji od Đokovića!

Možda u prethodnih 12 meseci nije osvojio nijedan grend slem, ali to nije osetio njegov račun u banci. Kako ističe Forbs, osvajač 20 turnira je u periodu od 1. juna 2018. do kraja maja ove godine zaradio neverovatnih 93,4 miliona dolara! Računaju se zarade na turnirima, marketinški ugovori sa brojnim globalnim kompanijama i naknade za nastup na različitim takmičenjima.

Federer je prošle godine napravio veliku promenu u marketinškom timu. Posle dve decenije raskinuo saradnju sa proizvođačem opreme "Najki". Švajcarac je prešao u redove "Unikla" i potpisao desetogodišnji ugovor. Ugovor je "težak" 300 miliona dolara, a dobijaće novac bez obzira na to da li igra ili ne. 

(VIDEO) NOVAK JE HTEO DA GA PATOSIRA! Otkriveno šta je bezobrazni navijač rekao Đokoviću i izbacio ga iz takta!

(VIDEO) NOVAK JE HTEO DA GA PATOSIRA! Otkriveno šta je bezobrazni navijač rekao Đokoviću i izbacio ga iz takta!

Na drugom mestu iza Rodžera Federera je Novak Đoković. Najbolji teniser sveta je već dugo suveren na onoj najvažnijoj listi, ali na ovoj drugoj gleda Švajcarcu u leđa. Koliko je Federerova zarada zapravo nestvarna u poređenju sa ostatkom teniskog sveta, govori i podatak da je Đoković - inače osvajač četiri od poslednjih pet gren slemova - u istom periodu zaradio oko 50 miliona dolara.

DOSTA VIŠE O TOM S*ANJU! Ovo ne viđamo često - Federer besan kao ris!

(FOTO) KAKVA PODRŠKA! Jedna od najlepših žena sveta i bivša SRPSKA SNAJKA navijala za Noleta!

Zanimljivo je da je na trećem mestu Kei Nišikori sa zaradom od 37.3 miliona dolara, dok je Eafael Nadal četvrti sa 25 miliona dolara, od toga je 26 inkasirao od ugovora a devet od turnira.  Potom slede Serena Vilijams sa 29,2 miliona dolara, Naomi Osaka sa 24,3, Aleksandar Zverev koji je zaradio 11, 8, Anželika Kerber sa 11,3 miliona dolara, Simona Halep je deveta sa 10,2, dok je sa zaradom od 9,6 miliona dolara deseta Sloan Stivens.

Tagovi: