Autor: Informer.rs

02.09.2019.

06:25

Foto:

Sport

ĐOKOVIĆ OČAJAN POSLE PREDAJE: Frustriran sam, ne želim da pričam o ramenu!

Izdržao je dva seta, ali je početkom trećeg predao zbog povrede i čestitao Švajcarcu.

Novak je nakon meča potvrdio da je problem bilo levo rame koje ga nedeljama muči.

- Da, to je levo rame. Čestitao sam Stanu, želim mu sve najbolje na turniru, ne želim da govorim o povredi. Nažalost, odustao sam, ali ne želim da pričam o levom ramenu - kazao je Srbin posle meča.

ŠOK U NJUJORKU! Đoković predao meč Vavrinki zbog povrede ramena!

SRAM VAS BILO! Bezobrazni Amerikanci izviždali Srbina u Njujorku!

Navijači su na kraju izviždali Đokovića dok je napuštao teren Artr Eš stadiona.

- NIsam uvređen. Ne zanimaju me takve stvari. Poštujem druge i nadam se da drugi mogu da poštuju moju odluku i mene.Žao mi je navijača što nisu mogli da gledaju ceo meč. Mnogi nisu znali šta se dešava. 

Bol traje nedeljama. Novaka čeka ključni deo sezone, do kraja brani veliki broj poena.

- Frustirajuće je, vrlo frustrirajuće. Ali, nisam ni prvi ni poslednji koji je morao da odustane. Videću šta ću raditi, procenićemo situaciju. Uradio sam brojne testove minulih dana, moraću ponovo da vidim šta je sa ramenom, kako reaguje. Nadam se da će to što neću igrati narednih nedelja pomoći da se što pre oporavim. 

Novak ne odustaje od dolaska u Japan, turnir počinje 30. septembra i traje do 6. oktobra.

- Planiram da igram u Tokio, videćemo. Ne znam više ni šta oseća. Bol traje nedeljama, nekada boli više, nekada manje.

Novak je ipak zadovoljan dosadašnjim delom sezone.

- Pobedio sam u Australiji i na Vimbldonu i igrao polufinale Rolan Garosa. Imao sam sjajnu sezonu. Što se tiče prvog mesta, želim da odbranim prvu poziciju, nadam se da ću imati priliku. Ako budem zdrav sigurno ću igrati turnire u Aziji - poručio je prvi teniser sveta.

Ovakav ishod u Njujorku, sprečio je Đokovića da se potencijalnim 17. trofejem na slemovima dodatno približi Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru na večnoj listi.

- Nije tajna, cilj mi je da osvojim najviše slemova, da dostignem taj Rodžerov rekord, ali istovremeno sam svestan da je to jako dug put i da ima još vremena. Nadam se da ću moći da igram još nekoliko godina. Sad je bitno da sačuvam telo i probam da se fokusiram samo da najveće turnire - zaključio je Đoković.

Bonus video:

Tagovi: