Autor: Informer.rs

11.10.2019.

22:13

Foto:

Sport

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO - KRAJ NOVAKOVE VLADAVINE! Evo kada Nadal PREUZIMA TRON, ali i kada bi Đoković mogao da se vrati!

Novak je prošle godine osvojio titulu u Šangaju koja mu je donela 1.000 ATP poena, ranim ispadanjem je ostao bez 820 bodova, pa će u ponedeljak imati samo 320 bodova više od Španca. 

To naravno nije dovoljno da bi zadržao prvo mesto na kraju sezone.  Novak u Parizu i Londonu  ukupno brani 1.600 poena, a Španac do kraja sezone ne brani niti jedan bod. To znači da će do promena na vrhu ATP lestvice doći nakon turnira u Parizu, tačnije 4. novembar. Tada će se Rafa ponovo popeti na prvu poziciju, pa čak iako on ne učestvuje, a Đoković odbrani finale.

Razlog? Pa, tog ponedeljka na naplatu dolaze poeni sa završnog mastersa iz Londona - 1.000. Priliku da stekne dovoljno bodova da odbrani prvo mesto mogli su da mu daju nastupi na ATP turnirima serije 500 u Beču ili Bazelu, ali je malo verovatno da će to uraditi. Novak je 24. oktobra još ranije upravo sa Rafom dogovorio da odigraju egzibicioni humanitarni meč u Astani za pomoć porodicama na Majorci postradalim tokom velikih poplava koje su pogodile Nadalovo rodno ostrvo ove godine.

Informer

 

Jedina nada Đokovića da ostane na vrhu ATP liste je problem koji Nadal ima sa zglobom ruke, zbog čega Španac još nije siguran da li će moći da nastupi na pomenutim mastersima.

Ali, bez obzira na to što je smena na čelu rang-liste izvesna u ovom trenutku, nema sumnje da će se Đoković do kraja boriti za status prvog igrača sveta, neće se tek tako predati. 

Kada će se vratiti na tron? To će zavisiti ne samo od njega, nego i od Nadala. Nole početkom naredne sezone brani 2.000 bodova na Australijan penu, samo 90 u Kataru, a potom bi mogao sjajno da profitira na turneji u Americi, gde ove godine nije briljirao, brani samo 45 na Indijan Velsu i 90 u Majamiju, 180 u Monte Karlu...

Nema sumnje, opet ćemo videti Novaka na tronu, samo da ga zdravlje posluži. Nije na odmet pomenuti, Novaku naredne godine sigurno neće biti prvi cilj povratak na prvo mesto, jer je olimpijska godina i želi zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Bonus video

Tagovi: