Autor: Informer.rs

28.10.2019.

21:30

Foto:

Sport

RAFA U BOLJOJ POZICIJI DA GODINU ZAVRŠI NA PRVOM MESTU! Đoković se pred Pariz već oprostio od liderske pozicije!

 

Kako je sam istakao na konferenciji za medije, više ne oseća bol u ramenu i to mu dosta olakšava igranje tenisa. Takođe, pričao je i o tome da je posle dužeg vremena trenirao zajedno sa Rafom Nadalom i da je trening bio visokog intenziteta.

(VIDEO) NOLE SE OPUŠTA UZ CRTAĆE! Đoković otkrio šta voli da gleda na TV-u!

- Što se tiče fizičke spreme - osećam se dobro. Ne osećam nikakvu bol u levom ramenu i tako je već dve-tri nedelje. Treninzi su dobro prošli i nadam se da ću što bolje odigrati ovde - izjavio je Đoković na pres konferenciji pred početak turnira u Parizu.

Novak gubi prvo mesto na ATP listi šta god uradio u Bersiju, ali će imati priliku da se vrati na tu poziciju na Završnom mastersu u Londonu.

- Rafa je trenutno u boljoj poziciji da godinu završi na prvom mestu. Ja se nadam da ću moći da umešam prste u trku. Da bih bio broj jedan moram da pobedim u svim mečevima, toga sam svestan, a dosta toga zavisi i od njega i njegove igre. Nikada nije dobro praviti ovakve kalkulacije gledajući psihički momenat igrača, to može da oduzme dosta bitne energije. Pokušavam da ne razmišljam o tome. Moram da igram najbolje moguće, pa ćemo videti šta će biti - jasan je Đoković.

Informer

Novak i Nadal su trenirali zajedno pred početak turnira.

- Istina je da nismo trenirali zajedno nekoliko godina, bilo je čudno, ali sam se dobro zabavio. Bilo je prijatno, ali u isto vreme i dosta intenzivno. Između nas uvek postoji pritisak kompetetivnosti, ali i dosta poštovanja. Igrali smo pre nekoliko dana u Kazahstanu, proveli smo neko vreme zajedno. Da, mi jesmo rivali, ali nas to ne sputava u tome da poštujemo jedan drugog - kaže Novak.

I dodaje...

- Uvek sam imao ovakav vid odnosa sa Rafom, nevezan za putanju naših karijera. U nekim trenucima bilo je dosta napeto zbog našeg rivalstva, ali je uvek postojalo poštovanje. Kada ga vidim sa druge strane mreže to uglavnom znači da igramo u polufinalu ili finalu velikog turnira. Sada smo samo trenirali, ali uprkos tome intenzitet treninga je bio kao da smo igrali meč - dodaje Đoković.

A vratio se tenisu i Endi Mari, i osvojio titulu u Antverpenu.

- Nadam se da će ostati u formi i biti među najboljima, jer je to dobro za tenis. Svi smo svesni zaostavštine koju će on ostaviti, ali koju i dalje može da nadogradi. Gledajući sve kroz šta je prošao u poslednje tri godine fantastično je videti ga sa titulom u rukama. Samo on zna kroz šta je sve morao da prođe i koliko je problema imao sa fizičkom spremom. Znam koliko je to teško tako da mu stvarno želim sve najbolje - zaključio je srpski teniser koji će u Parizu krenuti iz drugog kola.

Bonus video:

Tagovi: