Autor: Informer.rs

04.01.2020.

13:48 >> 13:11

Foto:

Sport

IDEMOOOO! NAVIJAČI SU GA IZBACILI IZ TAKTA, ANDERSON GA JE MUČIO, ali Novak je upalio motore i doneo Srbiji pobedu u ATP kupu! (FOTO)

Prvi bod Srbiji doneo je Dušan Lajović pobedom protiv Lojda Herisa sa 2:1, a potom je posao odradio i drugi teniser sveta. Prvi set Novak je dobio tek nakon 77 minuta i taj-brejka. U i drugom delu igre viđena je velika borba, upet je taj-brejk odlučio. Anderson je imao šansu da meč uvede u treći set, ali Srbin se spasio i prvu meč loptu pretvorio u pobedu.

Kada je Nole kročio na teren nastala je ludnica na tribinama. Navijači su ovacijama i gromoglasnim aplauzom pozdravili drugog tenisera sveta.

Srpski teniser nije mogao bolje da otvori meč. Poveo je na servis Andersona 40:0, a onda drugu priliku pretvorio u brejk i poveo 2:0. Potom je bez izgubljenog poena potvrdio brejk za sjajno vođstvo od 3:0 i 4:1.

Delovalo je da će Nole rutinski do prvog seta, jer je igrao sjajno. Ali, Anderson mu je otežao posao. Doduše, pomogao mu je Srbin, koji je sa nekoliko grešaka poklonio brejk protivniku u sedmom gemu, pa je Anderson vratio set na početak, smanjio je rezultat na 4:3. 

Mogao je Nole odmah da uzvrati, imao je četiri brejk lopte, ali je Anderson preživeo osmi gem i izjednačio rezultat u prvom setu na 4:4.

Mogao je Nole u 11. gemu da reši set, imao je brejk i set loptu, ali Andersn se spasio, i izborio taj-brejk.

Bio je Novak besan kao ris u 13. gemu. Navijači, njegovi, u nekoliko navrata zasmetali su drugom teniseru sveta, što je žestoko naljutilo našeg asa tokom taj-brejka. Neko je progovorio usred poena i to se Novaku nije svidelo. Masno je opsovao nekog iz publike.

Informer

 

Ali, i pored svega, uspeo je posle 77 minuta da slomi otpor rivala, dobio je taj brejk sa 7:5 i iskoristio drugu set loptu za 7:6.

Prilika za brejk u trećem setu nije bilo do sedmog gema. Đoković je imao šansu, ali se Anderson izvukao iz teške situacija i spasio servis. U narednom gemu Anderson je imao čak tri brejk šanse, ali je Srbin strašnom serijom uz dva asa spasio sve tri i dobio gem za 4:4.

I u drugom setu je odluka pala u taj-brejku. Prvo je Anderson imao set loptu, ali spasio se Đoković, a onda realizovao prvu meč loptu za pobedu posle skoro dva i po sata igre.

Ovako je Nole reagovao kada je Lajović dobio drugi set protiv Herisa.

Bonus video

Tagovi: