Autor: Informer.rs

16.01.2020.

23:35

Foto:

Sport

DONETA ODLUKA O AUSTRALIJAN OPENU! Evo šta su organizatori odlučili!

Kako su se brojni teniseri žalili jer je usled velikih požara u Australiji otežano disanje zbog dima u Melburnu, organizatori su uvereni da neće biti odlaganja.

POMOGLI SMO JEDNI DRUGIMA DA NAPREDUJEMO! Novak posle žreba za Australijan open o velikom rivalitetu sa Federerom i Nadalom!

- Mnogo je spekulacija da li će AO početi na vreme ili kasniti. Australijan open će se održati - rekao je direktor turnira Kreg Tili.

Dalila Jakupović je zatražila pomoć da izađe sa terena nakon što je zbog "nezdravih" uslova predala kvalifikacioni meč u utorak.

Informer

Britanac Lijam Boudi je istog dana izjavio da mu je "krv proključala" dodavši da se "borio za dah" u porazu u prvoj rundi kvalifikacija.

Stanovnici Melburna su savetovani da ostanu u zatvorenom prostoru, da napolje ne puštaju ni kućne ljubimce.

Brojni igrači su kritikovali AO jer ne odlaže mečeve, a Amerikanac Noa Rubin je izjavio da su mu tokom meča u sredu na nos izlazili "krv i neka crna stvar".

Informer

Tili je rekao da razume bes igrača, ali dodaje da veruje da vlada zabuna zbog različitih merenja kvaliteta vazduha u zavisnosti od aplikacije i internet sajta koji se koristi.

- Kvalitet vazduha je komplikovano i konfuzno pitanje koje čini nekoliko različitih faktora. Postoje različiti oblici merenja koji su mnogo kompleksniji od telefonskih aplikacija. Važno je verovati medicinskim savetima i naučnim ekspertima koji svakodnevno analiziraju vazduh. Sigurnost, blagostanje i zdravnje igrača su naš priopritet, kao i našeg tima i navijača - rekao je Tili.

On je istakao da se koristi sistem merenja koji kada pređe granicu od 200 znači da je vazduh zahađen, a takvo merenje nije zabeleženo u Melburnu otkako su počeli mečevi.

Ukoliko bude prekida mečeva zbog problema sa vazduhom, turnir će biti nastavljen na tri pokrivena terena – Rod Lejver, Margaret Kort i Melburn arenama.

Prvi grend slem sezone počinje u noći između nedelje i ponedeljka po našem vremenu.

Tagovi: