Autor: Informer.rs

28.01.2020.

08:47

Foto:

Sport

AMERIKANAC SE SAMOUBIO! Nestvarni Federer bio na ivici ambisa, ali SPASIO 7 MEČ LOPTI, preživeo povredu i Tenisa za polufinale AO!


Švajcarac u polufinalu čeka boljeg iz meča između Novaka Đokovića, koji je u tri seta savladao Miloša Raonića.

Bio je Federer nadomak eliminacije. Gubio je 2:1, pretila mu je elominacija, jer je Amerikanac imao čak sedam brejk lopti. Ali, preživeo je sve maestralni Švajcarac. Spasio sedam meč lopti u četvrtom setu, izbori peti i slomio Amerikanca.

Informer

Federer je dobio prvi set. Bio mu je dovoljan jedan brejk kako bi stigao do seta i prednosti u meču. Međutim, to je bilo svet. Amerikanac je upalio motore nakon što je izgubio set i posle preokreta se plasirao u polufinale prvog grend slema u sezoni.

Informer

U drugom setu Amerikanac je napravio brejk i poveo 4:1, a potom na Federerov servis iskoristio i set loptu za izjednačenje u meču. I u trećem setu je Tenis brzo stigao do prednosti od  4:1. Potom je viđena žestoka borba u osmom gemu. Spasio je Rodžer pet set loptu, ali šestu nije mogao i Tenis je preokrenuo rezultata na 2:1.

Bio je to početak kraja trećeg tenisera sveta u ovom meču. Bar je tako delovalo! Bilo je jasno da Federer ima i nekih problema, da ga muči povreda, jer se u trećem setu vrlo otežano kretao. U takvim okolnostima nije mogao da pruži najbolje od sebe.

Brejka u četvrtom setu nije bilo do desetog gema. Tenis je imao ne samo tri brejk, nego i tri meč lopte. Ali, spasio je Federer sve tri i izjednačio rezultat na 5:5, a onda izborio i taj-brejk.

U 13. gemu Amerikanac je ponovo bio nadomak pobede i ponovo sve prokockao. Sam je sebe uništio! Tenis je imao u ovog gemu čak četiri meč lopte. Ali, preživao je Federer sve, spasio se i izborio peti set. 

U odlučujućem setu, Tenis je ostao bez servis gema u šetom gemu, kada je Federer poveo sa 4:2, a onda rutinski sačuvao prednost za pobedu posle tri sata i 28 minuta igre.

Bonus video

Tagovi: