28.01.2020.

10:16

Foto:

Sport

ĐOKOVIĆ NA POČETKU MEČA ODAO POČAST KOBIJU BRAJANTU! Ovo je detalj koji je nosio za košarkašku legendu! (FOTO)

Naime, Đoković igra meč četvrtfinala na Australijan openu na Milošem Raonićem, a kada je izašao na teren, njegova trenerka izazvala je posebnu pažnju.

On je na dukserici imao inicijale K.B. kao i brojeve 8 i 24, a ispod svega nalazi se srce.

Novak je inače neposredno pred pogibiju Kobija govorio o njemu kao jednom od uzora u karijeri, koji mu je pomogao kada mu je bilo najteže.  Teško će se zaboraviti intervju koji je Kobi dao u Americi tokom Ju Es opena pre nekoliko godina.

- Rafa, Rodžer, Novak? - pitali su Kobija.

- Novak je moj čovek. Imamo sjajan odnos dugo - rekao je Kobi, a navijači su negodovali, čak i zviždali:

- Shvatio sam, shvatio sam - uzvratio je on nakon konstatacije novinarke da se publici ne sviđa odgovor. Zatim je dodao da poznaje i preostalu dvojicu iz "velike trojke". Nadala preko saigrača Pau Gasola, dok mu je Federer poslao reket kada je čuo da igra tenis.

Zašto brojevi 8 i 24

Brajant je dugo igrao pod brojem 8, da bi odjednom promenio taj broj, a zašto, nikada nije otrkiveno. Međutim, postoji više teorija o tome:

Informer

* Zbog toga što 24 označava da on dnevno radi 24 časa na sebi. To je bio odgovor Brajanta na ovo pitanje kada je gostova na TNT-ju.

* Jedna teorija kaže da je nakon skandala kada je bio osumnjičen za silovanje, cela njegova reputacija bila uništena pa je želeo nov početak - uključujući i novi broj!

* Neki kažu da je uzeo broj koji je za jedan veći od 23 kako bi time poslao poruku Majklu Džordanu da je za jedan korak ispred njega. Interesantno je da je ova teorija najzastupljenija kod ljubitelja igre pod obručima.

Tagovi: