Autor: Informer.rs

30.01.2020.

17:30

Foto:

Sport

(VIDEO) AUSTRALIJANCI POKUŠALI DA UVUKU NOLETA U "GEJ AFERU"! Jedno pitanje na konferenciji iznenadilo je Đokovića, ali je on bio spreman!

Naime, novinare iz Australije zanimalo je šta Đoković misli o "gej aferi" koja je aktuelna na ovogodišnjem Australijan openu. Radi se o poznatoj teniserki Margaret Kort po kojoj drugi najveći teren u Melbrunu nosi ime. Ona je izjavila da su transrodna deca - deca đavola kao i da je svet tenisa pun lezbijki.

ŠVAJCARCI NAPRAVILI SKANDAL FEDERERU! Novinar hteo da izvuče odgovore od tenisera, morao da reaguje Rodžerov tim!

Pre nekoliko dana su Martina Navratilova i Džon Mekinro na teren Margaret Kort arene izneli transparent kao protest, u želji da se preimenuje teren Margaret Kort u Ivon Gulagong, čije je ime bilo obojeno u dugine boje, koje su obeležje gej populacije.

Video sam transparent i fotografiju, nisam bio mnogo upućen u tu priču. Znam da je Margaret Kort rekla to. Uvek postoji različito mišljenje. Margaret je teniski heroj u Australiji i širom sveta, jedan od najvećih igrača u istoriji ženskog tenisa i rekla je nešto takvo i to ima veliki uticaj. Ne podržavam to što je rekla, ne mislim da je to pravi način da se kaže, ali verovatno ima svoje razloge i moramo da poštujemo njeno različito mišljenje. A potez Džona i Martine, ne mogu nešto mnogo da kažem, jer ne znam mnogo o tome šta su hteli da kažu, ali razumem da su mnogi povređeni time što je rekla Margaret Kort - rekao je Đoković.

Bonus video:

Tagovi: