01.02.2020.

10:43

Foto:

Sport

ULOG JE NIKAD VEĆI! Nole igra za duplu krunu!

Austrijanac je juče u dramatičnom meču pobedio Nemca Aleksandera Zvereva rezultatom 3:1 (3:6, 6:4, 7:6, 7:6) i zakazao 11. međusobni duel sa Novakom.

Tim, trenutno peti igrač sveta, znao je u prošlosti više puta da pomrsi račune našem asu. Pobedio ga je četiri puta, od toga u tri navrata na šljaci, a jednom na tvrdoj podlozi. Bilo je to u njihovom poslednjem međusobnom duelu, u grupnoj fazi Završnog mastersa u Londonu u novembru.

Muke sa Timom

Tim je u četvrtfinalu eliminisao Rafaela Nadala i tako srpskom asu otvorio put ka prvom mestu. Razlika između Srbina i Španca trenutno je 515 bodova, a Nadal će ostati bez 840 bodova.
Ipak, Nole je svestan da mu neće biti nimalo lako da odbrani svih 2.000 bodova. Đoković je posle pobede nad Rodžerom Federerom u četvrtak rezultatom 3:0 rekao da mu je Tim veća pretnja od Zvereva.

- Tim je jedan od najvećih radnika na ATP turu. U svakom aspektu igre napreduje. On je nešto najbliže Nadalu po igri i šljaka mu najviše odgovara zato što je najsporija podloga. U Melburnu su uslovi uveče slični, što mu ide u korist. U poslednjih 12 meseci mentalno je dosta sazreo kada su veliki mečevi u pitanju. Jedna je od najvećih pretnji za nas, vodeću trojku. Zato bi mi Zverev malo više odgovarao kao protivnik - ističe Novak.

Informer

Tim je već izgubio dva grend slem finala u karijeri, na Rolan Garosu 2018. i 2019. godine, ali takav podatak sada apsolutno ništa ne znači. Zanimljivo je istaći da Austrijanac nikada nije prošao dalje od četvrtog kola u Melburnu. Očigledno je da je napredovao u odnosu na prvu polovinu prošle godine, ali Nole se nada da će se finale prvog grend slema sezone, kao i uvek, završiti u njegovu korist.

- Prošle godine protiv Rafaela Nadala u Melburnu odigrao sam najbolje grend slem finale u karijeri. Ove ću imati drugog rivala, tako da će sve biti drugačije. Nadam se da ću igrati kao i uvek u finalima ovde. Dobro je za sport što se mladi probijaju. Ali potrudiću se da grend slem titulu osvoje što kasnije. Siguran sam i da bi se Rodžer i Rafa saglasili sa tim - iskren je Novak, koji ima dan više za odmaranje uoči finala.

Strpljen spašen

Dominik Tim važi za jednog od skromnijih momaka u svetu tenisa, pa je u tom stilu i prokomentarisao rivala u finalu.

- Probaću da budem strpljiv u odlučujućem meču. Neverovatno je da sam dva puta uzastopno igrao finale Rolan Garosa protiv Nadala, a sada sam ovde za rivala dobio Novaka. Đoković je kralj Australije. Najgore je kad imate takvo grend slem finale - iskren je Tim.

Bonus video:

Tagovi: