Autor: Informer.rs

28.02.2020.

17:34 >> 18:56

Foto:

Sport

NOLE - TERMINATOR! Đoković posle EPSKOG preokreta savladao Monfisa i plasirao se u finale!

Viđen je neverovatan meč u prva dva seta, pošto su Novak i Monfis ostavili srce na terenu! Francuz je bolje započeo duel i poveo sa 1:0 nakon ubedljivije igre u prvom delu meča. U nastavku igre Monfis je bio bolji rival na terenu sve do sredine seta, kada je Novak oduzeo servis protivniku.

Uspeo je srpski tenier da dođe do taj-brejka u kome e Monfis imao čak tri meč lopte, međutim, to je bilo nedovoljno da bi savladao srpskog igrača! Đoković se vratio u meč i u trećem setu počistio Monfisa na terenu za plasman u finale!

KRAJ! Đoković je u finalu!

Treći set:

Brejk već na startu trećeg seta! Đoković vodi sa 2:1! Čini se da je Novak osvajanjem drugog seta uspeo da obeshrabri do tada sjajnog Monfisa. Francuz polako pada, a Đoković nastavlja da melje na terenu... Srpski teniser ima prednost od 4:1 i na pragu je finala. Monfis je bio nadomak pobede u drugom setu, međutim, nije iksoristio tri set lopte. U nastavku je potpuno pao, a sada je zatražio i pomoć lekara.

Drugi set:

Kao i što smo navikli, Novak ima čeličnu volju! Uspeo je da se vrati iz mrtvih i oduzme servis Francuzu za izjednačenje u drugom setu - 3:3! Nastavlja Novak sa dobrom igrom! Konačno se stabilizovao i vodi sa 5:4, na korak je od osvajanja drugog seta. Nije Nole iskoristio set loptu! Imao je priliku da forhendom izjednači na jedan jedan, međutim, poslao je lopticu u mrežu... Traje borba! Neverovatna borba u Dubajiju, Nole vodi sa 6:5, a Monfis spasava sopstvenu kožu... Đoković je propustio tri set lopte, Monfis dolazi do 6:6 i taj-brejka!

Monfis vodi sa 4:2! Francuz je vodio sa 6:3 i bio na korak od pbede, ali Nole se ne predaje! Vodi sa 7:6! 

Žestoko je i nastavku igre! Đoković -  Monfis 1:1! Bori se Francuz tokom celog meča u nameri da konačno prekine seriju poraza u duelima sa srpskim igračem. Publika u Dubajiu na sav glas daje podršku Monfisu što Francuz koristi i dolazi do novog brejka! Pokušao je Novak da na sve načine prekine seriju Monfisa, međutim to mu nije pošlo za rukom. Monfis vodi sa 3:1 i blizu je plasmana u finale...

Rezultatom 6:2 Monfis je rešio prvi set u svoju korist!

Mučio se Novak na svoje servis, a uporni Francuz je uspeo da posle velike borbe dođe do brejka, a kasnije i prednosti od 3:1! Nastavio je Francuz sa dobrom igrom i nastavku igre. Na pravi način je odogovrio na precizne udarce Novaka i nalazi se na korak od osvajanja prvog seta. 5:2 je za Monfisa...

Đoković je sa tri greške na svoj servis započeo ovaj duel, međutim u nastavku prvog gema došao je do igre i uspeo da povede sa 1:0. Francuz je uspeo da uzvrati i poravna na 1:1! Čini se da je Monfis u ovaj duel ušao sa više energije od našeg igrača.

Meč je počeo!

16.02 - Dobrodošli na blog posvećen meču u Dubajiju između Novaka Đokovića i Gaela Monfisa. Svetski reket broj jedan bio je ubedljiv u dosadašnjem toku turnira, a ukoliko preskoči Francuza u polifinalu u borbi za pehar odmeriće snage sa Grkom Stefanosom Cicpasom. 

Tagovi: