Autor: Informer.rs

12.03.2020.

08:02

Foto:

Sport

KOLAPS ZBOG KORONAVIRUSA! Nema TENISA MESEC I PO DANA, čeka se sastanak Đokovića i igrača!

Očekuje se sastanak čelnika "belog sporta", a ono što je za sada izvesno je da je posle mastersa u Indijan Velsu otkazan i turnir u Majamiju. Novak Đoković je predsednik saveta igrača, pa nema sumnje da se očekuje i reakcija tenisera.

Italijanski "Skaj sport" preneo je da je drugi masters sezone, posle već otkazanog Indijan Velsa - takođe otkazan do daljeg zbog koronavirusa. To je prvobitno preneo britanski novinar Majk Dikson, a nešto kasnije potvrdio i otac italijanskog tenisera Fabija Fonjinija putem Tvitera.

- Majami je otkazan, zdrav razum je preovladao. Fabio mi je to uprao rekao. Mislim da je cela turneja koja se igra u Evropi pod znakom pitanja - naveo je on.

Kako prenosi novinar "BBC" Rasel Fuler, i ATP i WTA bi mogli da otkažu sve teniske događaje "u narednih šest nedelja".

- Moguće je da tenis bude suspendovan u narednih šest nedelja od strane WTA i ATP. Saveti igrača se sastaju danas, a ovo je izgleda direkcija u kojoj će ići što se tiče putovanja, što se tiče igrača, barem - napisao je Fuler.

ITF je već reagovao otkazavši finale i plej-of Fed kupa, koji je trebalo da se održe tokom aprila. Ukoliko zaista dođe do suspenzije takmičenja, sledeći turniri će biti otlazani pored Indijan Velsa i Majamija: Gvadalahara, Čarlston, Hjuston, Marakeš, Bogota i Monte Karlo, dok je veoma upitno stanje turnira u Barseloni.

Bonus video

Tagovi: