Autor: Informer.rs

28.03.2020.

15:10

Foto:

Sport

KATASTROFA, JEDVA PREŽIVLJAVAJU! Neki teniseri neće imati za HRANU I RAČUNE!

Sportisti širom sveta već osećaju posledice koronavirusa, a kriza je najpre stigla do slabije rangiranih teniserki i tenisera, koji su zabrinutu kako će preživeti do početka takmičenja.

Gruzija teniserka Sofija Šapatava, trenutno 371. na WTA rang listi, pokrenula je peticiju kojom je prozvala da pomognu ITF, ATP i WTA.

- Obavila sam veliki broj razgovora sa kolegama i prijateljima o planovima u narednim mesecima. Slabije rangirani igrači i igračice nemaju ušteđevinu i to je veoma teška tema. Uglavnom svi zarađuju sa strane tako što drže treninge ili igraju u klubovima ili od nagradnih fondova turnira, ali, u trenutnoj situaciji, kada su sve zemlje zaključane, nemamo način da dodatno zaradimo. Nemamo nikakvu sigurnost, a niko se ni ne brine o nama - rekla je Šapatava, prenose svetski mediji.

Kako kaže, veliki problem su računi koji nisu obustavljeni, pa imaju izdatke svakog meseca.

- Zaista sam zabrinuta. Sigurna sam da mogu da se prehranim, ali niko nije zaustavio račune i dalje moramo da plaćamo sve svakog meseca. To je veoma teško kada ste potpuno bez primanja nekoliko meseci - kaže gruzijska teniserka i nastavlja:

CENE RESPIRATORA DRASTIČNO RASTU! Jelena otkrila koliko koštaju i da su svi nagrnuli na proizvođače!

NOVAK OVO NIJE DOŽIVEO! Srbin otkrio šta radi sa Jelenom i decom u Španiji!NOVAK OVO NIJE DOŽIVEO! Srbin otkrio šta radi sa Jelenom i decom u Španiji!

 

- Čak iako imam nešto novca, znam mnoge druge koji ne znaju kako će da se finansiraju duže od nedelju, dve. Mnogi će i odustati od tenisa jer neće imati novca za putovanja, pošto će sve potrošiti na preživljavanje.

WTA je navodno počeo planiranje kako bi pomogao slabije rangiranim teniserkama, dok je predsednik ATP Andrea Gaudenzi izjavio sledeće.

Bonus video