Autor: Informer.rs

29.03.2020.

18:26

Foto:

Sport

ZEMLJOTRES, RODŽER ĆE BITI BESAN ZBOG PROZIVKE! Federer je teško PODNEO OVU ODLUKU!

Naime, grend slem u Parizu igraće se od 20. septembra do 4. oktobra, za kada je planiran i Lejver kup. Panata je jasan u svojim tvrdnjama – istorija i tradicija pre svega.

- Oni imaju istoriju dugu više od 100 godina. Mora da se pronađe i novi datum za Rim. Može za oktobar, posle Pariza. Federer, koji organizuje Lejver kup koji se sada igra kada i Rolan Garos, nije dobro podneo ovu odluku. Federer je dobar prema meni, ali on je napravio svoju kompaniju i on će imati svoje razloge kojima će pokušati da se opravda. Ali, ne možemo uvek da jurimo za Federerom - kazao je Panata.

Ističe da čelnici tenisa moraju da zaštite najveće turnire, da Rolan Garos, ali i masters u Rimu, moraju da imaju povlašćen status.

- Apelujem na Andreu Guadenzija, predsednika ATP. Kao Italijan ja ne tražim od njega da favorizuje Evropu, ali teniske institucije imaju dužnost da zaštite turnire koji imaju najveću tradiciju - rekao je Panata i pojasnio:

Igrati u Finiksu, u Arizonu, nije bitnije od igranja u Rimu. Rolan Garos se pomerio na septembar bez da je ikoga pitao – i ja se slažem sa njima.

Bonus video