Autor: Informer.rs

08.04.2020.

17:10

Foto:

Sport

LEPE VESTI! IGRA SE MASTERS U MADRIDU! Đoković napada titulu u Španiji, ali na malo drugačiji način!

Turnir u prestonici Španije je trebalo da se održi u maju, ali je otkazan zbog pandemije koronavirusa.

(FOTO) OVO SE NE VIĐA SVAKI DAN! RAFA se NA SRPSKOM zahvalio ĐOKOVIĆU!

Ipak, čelni ljudi su došli na ideju da organizuju virtuelno takmičenje, na kome će se nadmetati najveće teniske zvezde u video igrici.

- Razmišljali smo na koji način možemo da privučemo navijače. Pokretanje virtuelnog turnira naglašava tehnološku, mladalačku i inovativnu stranu tenisa. Dakle, oranizovali smo turnir za teniske profesionalce, a da oni ne moraju da napuste svje domove. Njegov cilj nije samo zabava, već da učinimo nešto važno za sve u ovom momentu - rekao je direktor turnira Felisijano Lopes.

Informer

Virtuelni turnir u Madridu održaće se od 27. do 30 aprila. Organizatori su obezbedili novčani fond od po 150.000 evra u obe konkurencije. Pobednici će odlučiti koliko će se od toga donirati teniserima i teniserkama koji ekonomski trpe zbog suspenzije sezone, a dodanih 50.000 evra biće donirano za borbu protiv koronavirusa.

Turnir će se igrati u obe konkurencije. Učestvovaće po 16 igrača, koji će u početku biti podeljeni u četiri grupe. Prvi i drugi iz svake grupe će proći u četvrtfinale.

Nole je odličan sa reketom, a videćemo kako se snalazi sa džojstikom...