Autor: Informer.rs

21.04.2020.

13:02

Foto:

Sport

BAHATI BRITANCI RAZAPELI ĐOKOVIĆA! Pepe Imaz ga je učio...Njegova duhovnost je njegova lična stvar, sve dok ne POSTANE ŠTETNA!

"Gardijan" se osvrnuo na izjavu Srbina, kojom je podelio svet, ali i na celu Novakovu karijeru i sve momente kada je srpski teniser izbegao standarde i odlučio se da alternativnom metodom reši problem koji ima.

Autorski tekst napisao je novinar Tumaini Karajol sa naslovom u igri reči Đokovićevog imena i vakcine, sa naslovom "Zašto Đokovićev duhovni pogled na svet može da ima opasnu stranu?"

- Prema Đokoviću, karijeru su mu definisali dan kada mu je doktor stavio parče belog hleba na stomak. Naknadnom vežbom otpora ustanovljeno je da ima alergiju što ga je nateralo da se odrekne glutena iz svoje ishrane i osvoji svet. Telekinezu i telepatiju naziva "poklonima višeg reda, izvora, Boga, bilo čega što nam omogućava da razmumemo veću moć i viši red u nama. Jednom je angažovao za trenera Pepea Imaza koji ga je verovatno učio telepatiji i levitaciji i u čije tehnike su uključene tehnike izuzetno dugih zagrljaja -  pišu Britanci.

"Gardijan" je ipak morao da prizna da ovakav stil života Đokoviću definitivno prija kada su teniski rezultati u pitanju. Najbolji je na svetu sa nizom od 21 pobede, a sa 17 osvojenih grend slem titula na dobrom je putu da sustigne Rafaela Nadala (19) i Rodžera Federera (20) te postane najbolji ikada.

- Njegova duhovnost je njegova lična stvar, sve dok ne postane štetna. Međutim, u razgovoru sa srpskim kolegama su Đokovićevi komentari pokazali koliko je tanka granica između pronalaska utehe u duhovnosti i potencijalnog širenja negativnih stavova. Rekao je da se lično bori protiv vakcinacije i da će doneti odluku ako bude obavezna kako bi se nastavilo sa tenisom nakon korone. Uvedite Novakovu suprugu, Jelenu, koja je početkom aprila podelila video o doktoru Tomasu Kauanu i teoriji koja povezuje 5G mrežu sa izbijanjem koronavirusa. Taj video ima oznaku lažne informacije na Instagramu.

Informer

- Đokovićevi komentari se neprimetno uklapaju u sve što je ikada projektovao o svom životnom stilu i pogledu na svet, ali se i poklapaju sa opasnim načinom na koji oni koji ne žele da se vakcinišu razgovaraju na ovu temu i njegove želje su opasne. Video snimci kao što su oni koje Kouan deli doveli su do uništavanja brojnih 5G jarbola. Izbijanje koronavirusa pokazalo je koliko lične odluke mogu univerzalno da utiču na mnoge ljude. Novak nije Keri Hilson (manje poznata osoba koja je podstakla širenje teorija zavere o 5G mreži), ali jeste jedan od najpoznatijih ljudi u Srbiji, a suprotstavljanje vakcinisanju nosi još veću opasnost.

"Gardijan" je pisao i kako se zbog ovakvih poteza nije nastavila saradnja Đokovića i Agasija.

- Iako je njegova budućnost i tada bila upitna, ovakvi statovi Đokovića podsećaju na njegovo ideološko protivljenje operaciji, što je dovelo do raskola sa Andreom Agasijem 2017. Novak se odupirao medicinskoj intervenciji i mislio je da će mu se lakat izlečiti alternativnim, holističkim tretmanima. Đoković je konačno podlegao operaciji 2018. i kada se probudio plakao je tri dana. Tada je za "Telegraf" rekao da se svaki put osećao kao da je nekoga izneverio kada je razmišljao o tome šta je učinio. Jasno je, nije "službena medicina" bila razlog što je njegova bol popustila. Pet meseci kasnije osvojio je Vimbldon, a od novembra ponovo bio najbolji na svetu. Na kraju, realnost nas pregrize.

Zapratite našu novu stranicu na Facebook - Informer Sport.

Bonus video