Autor: Informer.rs

30.04.2020.

13:48

Foto:

Sport

UĆUTKAO IH JE ZA SVA VREMENA! LJUDI, A ĐOKOVIĆ? "Kralj" Federer je MRTAV, Novak će OBORITI SVE REKORDE!

Tako je ESPN pokrenuo je internu tebatu ko je najbolji teniser u istoriji. Grend slem rekorder Rodžer Federer sa 20 trofeja, Rafael Nadal, koji ima 19, ili Novak Đoković sa 17, a koji ima bolji međusobni skor od obojice i najmlađi je.

Debatu je otvorio novinar Debdata Sengupta, za koga je Federer najbolji.

- Nije bilo igrači toliko svestranog kao Rodžer. Igra već 22 godine i još uvek drži rekord osvojenih Grend slemova. Da li ste videli kako igra? To izaziva strahopoštovanje. Niko u muškom tenisu nije ni blizu -  rekao je Sengupta u tekstu objavljenom na sajtu ESPN.

Za Manoja Bagavatulu je Rafael Nadal je najbolji ikada, a objasnio je i zašto.

- Drži pojedinačni rekord gledajući Grend slemove, ali i mnogo više od toga. Najbolji je u konstantnom unapređivanju igre i, tvrdim, ključan je u zlatnom dobu tenisa. Veliku trojku, u kojoj su još Novak Đoković i Rodžer Federer, poboljšao je jer je preostalu dvojicu prisilio da više rade -  objasnio je Bagavatula.

- Koliko god Federerova igra bila sjajna, nivo strasti i emocija jednostavno nije isti kao Nadalov. Previše je švajcarski - dodao je Bagavatula, a onda izazvao reakciju kolege.

- Nadalova igra je previše naporna. Bole oči i uši posle meča. Gledanje Rodžera je nešto poput magije -  replicirao je Sengupta.

Informer

 


Dok su raspravljali koji je Grend slem "važniji", treći novinar Kartik Ijer podsetio ih je da su nekoga zaboravili i ućutkao ih.

- Vidim da ste Novaka ignorisali. Dominirao je na dve podloge i ima jake adute u debati. Mislim da ne postoji drugi kandidat za GOAT. Sigurno je bolji od Federera, a Nadal ima podršku. Ima bolji skor od obojice. Federer? Ma hajde... Otkriven je svaki put kada igra protiv Novaka veliki meč. Dve meč lopte mu nisu bile dovoljne u finalu Vimbldona i to sa publikom. Taj kralj je mrtav! 

Informer

Tekst potpisa

Na repliku Debdate da je Federer igrao finale Vimbldona u 38. godini, a da je pitanje šta će Novak raditi u tom dobu, Ijer je imao žestok odgovor:

- Srušiće sve rekorde, osim Rolan Garosa. Novak je najbolji teniski paket - razgiban, sjajan, robotizovan, šampion, dominantan i 'antivakser' - dodao je Iljer.

Bonus video