Autor: Informer.rs

04.05.2020.

20:23

Foto:

Sport

ZAŠTO NIKO NE MOŽE DA POBEDI VELIKU TROJKU TENISA? Iskreno mišljenje: Klinci previše IDEALIZUJU Noleta, Rodžera i Rafu!

- Tu su i dalje tri igrača (Federer, Nadal, Đoković prim. aut.) koji za mlade momke predstavljaju teret. Njih trojica su najbolji u istoriji. Ipak, mislim da nijedan od njih nije na svom najboljem nivou, ali klincima je svejedno teško, bilo zbog neiskustva, nezrelosti ili pritiska - rekao je Argentinac.

Nastavio je u istom ritmu.

- Kao da se nisu usudili da ih pobede. U najboljem smislu te reči, nedostaje im nerespektovanje protivnika, previše ih idealizuju. Ako ih pobedite nekoliko puta, počećete uvek da ih pobeđujete, povući ćete i ostale. Oni greše kada misle da će se ti ljudi uskoro povući i da će doći njihov trenutak. Moraju da prestanu da čekaju taj trenutak i da ga uzmu sami - rekao je Nalbandijan.

Nalbandijan se prisetio jednog duela njegovog zemljaka Marijana Sabalete protiv Federera.

- U početku, Federer je imao veoma loš bekhend, ostavljao vam je mnogo prostora da preuzimate inicijativu. U to vreme je Sabaleta igrao protiv njega u Monte Karlu i ja sam mu rekao da ne može nikako da izgubi od Rodžera. Ali, ni Marijano nije uspeo da pogodi dva bekhenda jedan za drugim - ispričao je Nalbandijan.

Bonus video: