Autor: Informer.rs

19.05.2020.

23:13

Foto:

Sport

ISKRENO DO BOLA! Sa anksioznošću se BORI i MUČI od detinjstva! O ovome ljudi retko pričaju!

Seleš, koja je rođena u Novom Sadu, od 1988. do 1994. igrala je pod zastavom Jugoslavije i u tom periodu osvojila je čak osam od ukupno devet grend slem titula.

Sada američka državljanka bez sumnje bi bila verovatno najbolja ikada da 1993. godine, kada je imala samo 20 godina, nije bila ubodena nožem od strane navijača Štefi Graf, poremećeni Ginter Parhe.

- Problem sa anksioznošću imam još od detinjstva. Srećna sam što sam na vreme dobila pomoć, ali se i dalje mučim kada se osećam pod stresom i izolovano. Anksioznost nema granice i svi, koji imamo taj problem, se osećamo drugačije - rekla je Monika i dodala:

- Volela bih da podelim s vama kako se brinem o svom mentalnom zdravlju.

Posle pretrpljene velike traume na terenu, Seleš se vratila tenisu posle dve godine, ali kada se vratila više nikada nije bila na istom nivou.

- Pokušavam da sjedinim bilo koju formu kretanja u moju dnevnu rutinu. Trčanje, plesanje i moje omiljeno, šetnja psa. Uživam da pričam s prijateljima i oni mi zaista pomažu da prođem kroz neke veoma teške periode u životu - rekla je Seleš i zaključila:

- Ako ste roditelj ili tinejdžer koji se muči tokom ove krize, molim vas znajte da niste sami.

Bonus video