Autor: Informer.rs

25.05.2020.

16:19 >> 16:07

Foto:

Sport

(VIDEO) NOLE DOVODI TENISKE ZVEZDE U BEOGRAD! Dominik Tim nije jedini koji stiže u Srbiju!

 

Novak Đoković je tokom obraćanja istakao da mu je drago što će posle dugo vremena igrati pred publikom u Beogradu i saopštio sjajne vesti, a one glase da i Aleksandar Zverev stiže u Srbiju.

NISAM ŽELEO DA IZAZIVAM BES DRUGIH TENISERA, ALI... Šta je to Novak radio u izolaciji,a da niko nije znao?

- Hvala svima što ste se okupili u tolikom broju. Hvala što ste prepoznali značaj Jadranske turneje koja će trajati mesec dana na pet lokacija. Srećan sam i uzbuđen što ću imati priliku da igram ovde pred publikom u Beogradu, kao i da putujem po susednim zemljama u regionu. Na turnirima na koji su organizovani prethodnih nekolio nedelja nije bilo mnogo vremena. Sve je humanitarnog karaktera - sve će ići u humanitarne organizacije. Moja fondacija je jedna od njih.

- Svetske zvezde koje budu dolazile, teniseri, oni će moći da izaberu neke humanitarne organizacije, ovde ili svetu, to je njihova odluka.

Informer

- Dolaze ovde besplatno, znate da u svetu obično kad dovodite one iz vrha to se plaća, ali iz mog odnosa je dogovoreno s njima da to bude besplatno. Neki će igrati jedan vikend, a neko više. Ono što želim da podelim je fenomenalna vest: od pre neki dan je dogovoreno da dolazi i Saša Zverev u Beograd, pored Dimitrova i Tima.

Đoković se nada da će na turniru biti prisutna i publika, ali to ne zavisi samo od njega. Potvrdio je da se pregovara i sa još nekoliko zvezda.

Informer

- Nadamo se da ćemo imati i publiku, ali moramo da poštujemo sve regulacije koje izdaju Srbija, Bosna i Hercegovina i Hrvatska. Završio bih i pre vaših pitanja da je 100% izvesno da će Beograd i Zadar se organizovati i turniri će biti na tim lokacijama, a za Crnu Goru i Bosna i Hercegovina nije još skroz potvrđena. Lično želim da se to tamo održi, ali kažem zbog kasnog početka organizacije i struktuiranja projekta - nisu još potvrđene te lokacije. Radimo na tome - rekao je Nole.

- Tim će doći u Beograd, Zverev možda i u Hrvatsku, a Dimitrov i u Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori. Pregovaram sa još nekoliko zvezda...

Novak Đoković je rekao da se planira i organizacija mečeva za dame, ali i da se odigraju i dublovi, miks-dublovi, sa legendama sporta, ali to sve zavisi od pravilnika koji ITF odredi zbog pandemije korona virusa.

Informer

Planira se trodnevni program u tom slučaju, a pobednik turnira uoči vikenda imao bi mesto na završnom turniru.

Đoković je otkrio i da će se Adria tour igrati na šljaci.

- Turnir će se igrati na šljaci, tako je najlakše, a imaćemo vremena i da se prešaltamo na tvrdu podlogu ako to bude potrebe u nastavku sezone - rekao je Novak.

Otkrio je Novak i kakva će biti pravila na turniru, a jasno je da neće biti ista kao na "normalnim" mečevima.

- Biće skraćeni setovi do četiri gema. Treba da odlučimo da li će biti prednosti u gemi, ali moramo da predvidimo koliko će trajati mečevi. Imamo dva po danu i igraće se po tom sistemu da igra svako sa svakim u grupi, pa je to 13 mečeva u dva dana. To je dosta i izazov. Gledao sam turnir na Floridi gde su igrali po ovom sistemu na tvrdoj podlozi i to je brzo išlo - rekao je Đoković.

- Igraće se dva dnevna i jedna večernja sesija, pravićemo tribine, pa ćemo videti koliko je ljudi dozvoljeno. Sve ide u dobrom pravcu u našoj zemlji.