Autor: Informer.rs

01.06.2020.

10:24

Foto:

Sport

AMERIKANAC JE LICEMER I KUKAVICA! Pljuje Đokovića ZBOG PARA, a Nadalu i Federeru NE SME ništa da kaže!

Zasmetala mu je ideja Đokovića oko raspodele novčanih sredstava slabije rangiranim teniserima tokom pandemije koronavirusa putem Fonda.

- Đokovićev plan bio je 'Doniram 30.000 dolara'. Ali u karijeri je zaradio više od 100 miliona. Otprilike je to polovina onoga što bi zaradio za poraz u prvom kolu Australijan opena - rekao je Rotenberg.

Međutim, Amerikanac nije imao šta da kaže protiv Rodžera Federera i Rafaela Nadala koji su glasali protiv pokretanje sindikata koji bi se zalagao da igrači dobiju veći novčani udeo od četiri grend slem turnira, koji je trenutno na oko deset odsto od ukupnog prihoda. Otkrio je to nedavno Kanađanin Vasek Pospišil.

- Novak je jedan od igrača koji je to pokrenuo. U jednom trenutku je 80 od prvih 100 bilo za stvaranje unije, čak 12 od prvih 20, ali dvojica nisu to htela – Rodžer Federer i Rafael Nadal. Zapravo, oni su sami hteli da razgovaraju sa organizatorima grend slem turnira, što je bilo protiv naše ideje. Iskreno, to je bruka - kazao je nedavno Pospišil.

Bonus video