Autor: Informer.rs

05.06.2020.

11:30

Foto:

Sport

NEKA CRKNU DUŠMANI! Novak PROGOVORIO, otkrio da li će igrati u Crnoj Gori!

Naime, bilo je polemike minulih dana, da Đokoviću neće biti dozvoljeno da održi turnir u Crnoj Gori. Ali, naš as otklonio je sve dileme. 

- Beograd i Zadar su 100 odsto sigurni. Crna Gora i Banjaluka su gotovo potvrđeni, u narednih nekoliko dana ćemo dati zvanično saoštenje da će održati teniski događaji u tim lokacijama. Sve ide kako trebe, ne mogu da kažem da je 100 odsto, ali fali još nekoliko procenata - rekao je Đoković u Jutarnjem programu TV Prva.

Učestovaće velike zvezde svetskog tenisa: Dominik Tim, Aleksandar Zverev i Grigor Dimitrov.

- Nadam se da ćemo imati nekoliko svetskih imena za Zadar i Crnu Goru. Za Banjaluku smo planirali da to uglavnom budu igrači iz regiona, možda budu jedna ili dve zvezde.

Novak priznaje da je uzbuđen što će igrati pred svojim navijačima.

- Radostan sam i uzbuđen sam što sam u Srbiji. Ova ideja je nastala pre nepunih mesec dana, sve se radi velikom brzinom. Mnogo ljudi doprinosi i radujem se što ću mogu da nastupim pred srpskom publikom, poslednji put je to bilo 2011. godine.

Poznato je da je turnir humanitarnog karaktera.

- Cela ideja Adrija tura se javila kako bismo pomogli slabije rangiranim teniserima koji u ovim trenucima preživljavaju. Mnogi igrači gube sponzore, nekoliko njih je ostalo profesionalnih tenis na neko vreme. Moja situacija i sitacija drugih tenisera iz vrha je poptuno drugačija u odnosu na one koje se nalaze na 200. mestu.

Turnir u Beogradu igraće se na terenima TC Novak (13/14. jun), potom se seli u Zadar (20/21. jun), zatim u Crnu Goru (27/28. jun) i u Banjaluku (3/4. jul).

Takođe, deo spektakla u Beogradu biće i naša teniserka Jelena Janković, koja dolazi na poziv prvog tenisera sveta.

Bonus video