16.06.2020.

12:26

Foto:

Sport

SRPSKI TENISER NAJAVLJUJE OZBILJNE PROJEKTE! Nole hoće profi turnire u Srbiji!

To je jedan od razloga što Đoković najavljuje da bi Srbija uskoro mogla da dobije zvanične ATP i WTA turnire.

Zgusnut raspored

Svetski broj jedan ističe da je od ideje do realizacije dugačak put, ali veruje da će uspeti u svojoj zamisli.

- Mi ćemo se potruditi, uz saradnju sa Teniskim savezom Srbije, da dovedemo muški i ženski turnir. Imamo to kao cilj. Da li će biti moguće, zavisi od više faktora. Ima dosta turnira, a nedelja je malo. Ne znamo kako će se nastaviti sezona, nadam se da će se sve brzo vratiti u normalu - ističe Đoković.

Osvajač 17 grend slem turnira u Beogradu bio je domaćim teniskim zvezdama Dominiku Timu, Aleksanderu Zverevu i Grigoru Dimitrovu. Novak ističe da oni iz Beograda nose sjajne utiske i da je upravo to jedan od aduta da naša zemlja posle Serbija opena, koji je bio održavan od 2009. do 2012, ponovo dobije zvaničan turnir.

- To je ključ. Kada imate pozitivne impresije igrača iz vrha, onda to otvara velika vrata. Mnogo je konkurencije, ali nama ide u korist što sam ja odavde, što smo imali turnir, što su oni zadovoljni. Trudim se da promovišem Srbiju. Organizacijom ovakvom spektakla smo stavili Srbiju na sportsku mapu sveta - objašnjava Novak.

Od korone zavisi

Adrija tur se sada seli u Zadar, gde će se igrati 20. i 21. juna, a prvi reket sveta ističe da je teško očekivati da ovo takmičenje postane tradicionalno.

- Bilo je očigledno da je ovo jedini način da se u ovoj situaciji organizuje takmičenje. Hoće li Adrija tur postati tradicionalan? Ne znam, nisam ni imao vremena da razmišljam o tome. Zavisi kako će nam izgledati kalendar posle korone. Teško da može da se nađe vremena usred sezone za ovako nešto - zaključuje svetski broj jedan.

Bonus video: