Autor: Informer.rs

17.06.2020.

17:45

Foto:

Sport

SRBI U ŠOKU, ŠTA PRIČA OVAJ ČOVEK? Kada bi Novak i Rodžer IGRALI U SRBIJI POLA PUBLIKE bi navijalo za Švajcarca!

On se u razgovoru za "Ubitennis" koji vodi italijanski teniski novinar Ubaldo Skangata, pričao o popularnosti Rodžera Federera. 

Priznaje da će Novak Đoković otići u istoriju kao najuspešniji teniser svih vremena, ali ističe da će Srbin teško imati podršku navijača koju ima Švahcarac, čak i kada bi igrali u Srbiji:

- Kad bi Novak Đoković i Rodžer Federer igrali u Srbiji, publika bi opet bila podeljena 50-50, zato što je Federer popularan širom sveta. Federer bi otišao na scenu mislivši da ima prednost domaćeg terena!" - rekao je osvajač Vimbldona iz 1972. godine, koji očigledno ne poznaje Srbe.

Rodžer Federer je već igrao u Srbiji u okviru Dejvis kupa 2014. godine kada su se sastale Srbija i Švajcarska u prvoj rundi! Igralo se u Novom Sadu, a istina, Federer je tada video da ima podršku i u Srbiji, u kojoj je Novak neprikosnoven.

Smit se dotakao i ko je najbolji teniser svih vremena, izneo je šest imena. U pitanju su Rodžer Federer, Novak Đoković, Rafael Nadal, Bjorn Borg, Rod Lejver i Pit Sampras!

- To je moja lista. Po mom mišljenju to su svi najveći igrači. Tu su i ostali velikani kao Džimi Konors i Džon Mekinro, ali ovi igrači su iznad svih. Mislim da je u ovom trenutku "GOAT" Rodžer Federer" - smatra Smit koji je potom dodao da će Đoković biti najbolji teniser svih vremena.

- Činjenica je da je Đoković mlađi od Federera, a ima i tu mogućnost da ostane u boljoj formi od Nadala, to mu donosi prednost - zaključio je Amerikanac.

Bonus video