Autor: Informer.rs

17.06.2020.

21:30

Foto:

Sport

KONAČNO! DOBRE VESTI ZA SRBINA! Uskoro "odmrzavanje" bodova, OVO JE NOVI kalendar ATP!

Zbog pandemije koronavirusa sva teniska takmičenja su obustavljena u martu. Prema kalendaru koji je objavljen u sredu, sezona bi trebalo da se nastavi 14. avgusta, turnirom u Vašingtonu.

Potom su na programu masters u Sinsinatiju 22. avgusta, a igraće se u Njujorku), Ju Es open 31. avgusta, turnir u Kicbilu 8. septembra, mastersi u Madridu 13. septembra i Rimu 20. septembra i Rolan Garos od 27. septembra do 11 oktobra.

Kako se navodi u saopštenju, kalendar može biti promenjen u zavisnosti od razvoja situacije. Dodaje se i da se razmatra mogućnost da u raspored bude uvršteno još turnira iz serije 500 i 250.

Sredinom jula biće objavljen kalendar za završnicu sezone. Kada je reč o zamrznutoj rang listi, stvari će se ponovo menjati kada počnu turniri.

Prema aktuelnoj listi, Novak Đoković je prvi sa 10.220 bodova, Rafael Nadal ima 9.850, a Dominik Tim 7.045.

- Bodovanje je zamrznuto 16. marta, ATP će nastaviti da prati sve globalne restrikcije, generalni pristup i mogućnost održavanja turnira. Kako se bude situacija menjala na nedeljnoj bazi, probaćemo da nađemo fer način da se nastavi bodovanje u skladu sa nastavcima takmičenja.

Bonus video