Autor: Informer.rs

20.07.2020.

15:49

Foto:

Sport

TEŽAK UDARAC, KATASTROFALNE VESTI ZA TENIS! Ugrožen start sezone, otkazuje se turnir?

Međutim, vrlo lako bi moglo da se dogodi da se turnir otkaže ili bar da se odloži nastavak sezone.

Novak Đoković trenutno je u Marbelji gde vredno trenira za nastavak takmičenja. Iako Srbin nije odlučio da li će igrati na američkom tlu, odatle stižu katastrofalne vesti za sve ljubitelje tenisa!

Situacija u Americi se ne popravlja kada je u pitanju pandemija koronavirusa, pa bi turnir u Vašingotnu mogao da bude otkazan. Kako tvrde pojedini dobroobavešteni izvori, a potvrde ove vesti su došle sa više strana, to će se i dogoditi narednih dana.

Informer

 

Glavni problem zbog kog bi novi početak ATP sezone bio otkazan jer to što je i dalje zabranjeno putovanje između Evrope i SAD, a ne očekuje se da se promene karantinski uslovi u narednim sedmicama. Ono što se očekuje je da 31. jula Evropska unija promeni ovu odluku, što je prekasno za normalno održavanje turnira u Vašingtonu, koji inače trenutno nije žarište zaraze.

Otkazivanje takmičenja u Vašingtonu može predstavljati i nagoveštaj da će i ostali organizatori otkazati. Mada, postoji i šansa da sezona umesto 14. počne 22. avgusta u Njujorku gde će se, sedmicu pred Ju Es open održati Sinsinati. 

Bonus video