20.08.2020.

09:48

Foto:

Sport

TENIS SE VRAĆA U GRAD DUHOVA! Nikad VIĐENE SCENE na "Flešing Medouzu"!

Najbolji svetski teniseri pripremaju se u nikad neobičnijim okolnostima za Sinsinati masters (22-28. avgust) i Ju-Es open (31. avgust - 13. septembar)!

Zvezde "belog sporta", one koje su odlučile da doputuju u Njujork, okupljaju se danima na "Flešing Medouzu", ali u okolnostima na koje nisu navikli. Zbog epidemije koronavirusa preduzete su oštre mere kako se zaraza ne bi širila, osoblje je znatno smanjeno, a publike, naravno, neće biti.

Dobra organizacija

Bio u karantinu

Testirali su nas po dolasku u Njujork i dok nisu stigli rezultati, nije bilo izlaska iz sobe
Dušan Lajović, srpski teniser

Čak su i teniseri ograničeni i ne mogu sa sobom da povedu veliki broj ljudi. Svaki takmičar ima pravo na po tri saradnika, s tim što samo jedna osoba može konstantno da bude sa igračem, dok preostale dve moraju da budu van terena. Zbog svega toga impresivni kompleks Ju-Es opena ne izgleda kao da će se tu uskoro održati prestižni turniri.

Među onima koji su odlučili da igraju Ju-Es open nalazi se i drugi reket Srbije Dušan Lajović, trenutno 23. igrač sveta. Naš Dejvis kup reprezentativac ističe da mu u Njujorku ništa preterano ne nedostaje, ali tvrdi da će predstojeći grend slem definitivno biti bizaran bez publike.


- Baš me zanima kako će to sve izgledati bez publike, biće bizarno. Čudno je sve, iako su reakcije na organizaciju pozitivne. Teretane su delimično na otvorenom, a kapacitet restorana je smanjen na deset odsto. Sa sobom možemo da vodimo samo jednu osobu. Svaki dan popunjavamo upitnike da li imamo simptome, a testirali su nas i po dolasku u Njujork i dok nisu stigli rezultati, za nešto više od 12 sati nije bilo izlaska iz sobe. Masku neprestano moramo da nosimo, osim kada jedemo i treniramo - kaže Lajović za Sport klub.

3 OSOBE 

SU MOGLE DA DOPUTUJU SA TENISEROM/TENISERKOM U NJUJORK, A JEDNA ĆE MOĆI DA PRISUSTVUJE MEČU

Novina na Ju-Es openu ove godine jeste i to što su VIP lože na centralnom "Artur Eš" stadionu pretvorene u apartmane za najbolje rangirane tenisere, među kojima je i Lajović.


- Imamo sto za masažu, frižider, kupatilo i možemo da poručimo hranu da tu ručamo. Hranu možemo da dobijemo još samo u hotelu, nema odlazaka u restorane po gradu, mada meni to nije problem - dodaje Lajović.

Fricu odgovara

Amerikanac Tejlor Fric, 24. igrač na ATP listi, razmišlja poput Lajovića. Ni njemu ne smeta što, osim treninga i mečeva, nema drugih aktivnosti.

- Ja sam od onih tenisera koji vole da borave u hotelu i ne rade ništa. Mislim da će mi ova situacija doneti prednost. Biće malo dosadnije, čak mi je i žao što neću posetiti neka omiljena mesta u Njujorku, ali sa druge strane mi ni ne smeta - zaključuje Fric.
 

Bonus video