Autor: Informer.rs

01.09.2020.

14:56

Foto:

Sport

SKANDAL U NJUJORKU! Amerikanci SRAMNO IZVREĐALI Đokovića!

Tokom meča prvi teniser sveta je bio malo nervoza, iako je rivalu prepustio samo šest gemova. Razlog je sudija, koji je imao mnogo sreće, jer je mogao da nagrabusi s obzirom na to koliko je iznervirao Novaka.

Ipak, ono što je iznerviralo Novakove navijače širom sveta, je rečnik kojim je američka novinska agencija Asošiejted pres to opisala. 

Naime, kada ga je sudija opomenuo da je potrošio vreme predviđeno za servis, Đoković se prodrao u pravcu svoje lože. AP je to nazvao - lajanjem.

- Nije znao za pravilo US Opena o dozvoljenom vremenu (25 sekundi) između poena. Zalajao je u pravcu lože i onim retkima na stadionu Artur Eš. Na kraju je uradio ono što radi cele 2020, pobedio je - napisao je Asošiejted presa.

Zgrozilo je ovo Novakove navijače širom planete, pa su pojedini i odgovorili autoru redaka Hauardu Fendriku. Ali su, za razliku od njega, koristili pristojniji rečnik.

Đoković priznao "da je izgubio fokus", te da se "prodrao dva puta zbog stresa", jer nije znao da je, za razliku od Sininati mastersa koji je održan na istim terenima u Njujorku, na US Openu sudijama naloženo da se striktnije pridržavaju pravila o 25 sekundi između poena.

- Zašto si pokrenuo štopericu? -  pitao je Nole arbitra Damijena Dumusou, ukazujući da je na prethodnim mečevima igrač imao više vremena za brisanje znoja i pripremu servisa nego na US Openu.

Sudija mu je odgovori da je sve "namerno ubrzano na US Openu, kako bi se mečevi brže odvijali", na šta mu je Đoković rekao:

- Sad se to drugačije?! Ali, zašto? Nije bilo nikakvog obaveštenja o tome... Hvala što ste nam javili!

I onda posle svega osuđuju Đokovića zbog osnivanja nove unije tenisera. O sramnom ponašanju pre jadnom od najboljih igrača u istoriji da ne govorimo.

Bonus video