Autor: Informer.rs

23.09.2020.

11:44

Foto:

Sport

SVI ĆUTE, ALI OVO JE DOKAZ! ATP SE POKLONIO, evo zašto je Novak najbolji teniser svih vremena!

Kako navode, Srbin u proseku osvoji "veliki trofej" na svakih 3.3 turnira u kojima učestvuje. Učinak je dodatno popravio osvajanjem 36. titule na mastersu u Rimu. 

Ujedno, to je bio njegov peti trofej na turniru u Rimu. Nakon što je sa 2:0 (7:5, 6:3) savladao Dijega Švarcmana u finalu Rima, Srbin je došao do 58. trofeja u karijeri, tri više ima od Nadala, a četiri trofeja više od Rodžera Federera. 

Informer

U "velike trofeje" spadaju grand slem turniri, ATP finala, Masters 1000 turniri i Olimpijske igre. Novak ima 17 grend slem titula, pet puta je osvajao ATP finale i impozantnih 36 titula osvojio je na Masters 1000 turnirima.

Procenat pobeda srpskog tenisera u ovom aspektu je bolji od Rafaela Nadala koji u proseku 3.4 puta osvajao velike turnire (55 od 187) dok je Federer osvajao trofej na  4.3 turnira u kojima učestvuje (osvojio 54 od 237).

Pošto se godinama vodi polemika ko je najbolji teniser ikada, kada pogledate ove brojke, dileme nema - Novak Đoković. Samo je gubljenje vremena pričati o tome. Ostalo je još nekoliko rekorda koje naš as nije srušio, ali već 2021. godine bi mogao i taj posao da završi. Tri grend slema ga dele od Federerovog rekorda, dok bi već u martu mogao da svrgne Rodžera s trona i postane teniser sa najviše nedeljea provedenih na prvom mestu.

Bonus video