Autor: Informer.rs

03.10.2020.

22:08

Foto:

Sport

BRUKA I SRAMOTA! SVETSKI MEDIJI BRUJE! Meč Rolan Garosa je namešten!?

Sumnja se da je duel odigran 30. septembra između parova Andrea Micu/Patricija Marija Tig i Medison Brengl/Jana Sizikova namešten i policija trenutno traži dokaze, potvrđeno je iz više izvora.

Navodno, nekoliko velikih kladionačarskih lanaca alarmirano je zbog sumnjivih uplata, kao i da je najmanje jedna od igračica uključena u prevaru.

Potvrđeno je da je peti gem drugog seta bio u fokusu prevaranata po statistikama koje su navedene kladionice priložene. Nije poznat broj uplata, ali jeste da su uplaćivane "abnormalne količine novca" da će se u tom gemu dogoditi brejk. Na servisu je bila Sizikova, koja je izgubila servis sa "nulom", odnosno bez dobijenog poena, a pritom je napravila dve dvostruke servis greške. Na drugoj je napravila fut-folt, tačnije prestup. Spekuliše se da je, prema prvim procenama, uplaćeno nekoliko stotina hiljada evra.

Rumunke Micu i Tig plasirale se u drugu rundu pobedom u dva seta, a Unija za očuvanje integriteta tenisa, koja je nadležna za ovakve situacija, do sada nije želela da komentariše mogućnost da je meč namešten.