Autor: Informer.rs

04.10.2020.

08:54

Foto:

Sport

ŠTA IM NOVAK RADI, OVO NIJE HUMANO! Opleo je po NESPOSOBNIM SUDIJAMA, pa šmekerski pomenuo Njujork!

Ponovo je prvi teniser sveta meča završio sa samo pet izgubljenih gemova, kao i u prva dva meča sa Imerom i Berankisom.

Ipak, po završetku susreta, pričao o momentima kada je došlo do prekida meča zbog pljuska koji je raskvasio teren i napravio problem igračima, jer organizatori na vreme nisu zatvorili krov.

Informer

 

Mnogi igrači su se žalili tokom nedelje na pogrešne odluke sudija. Snimak “oka sokolovog” bi ih često demantovao, pa su Novaka pitali da li igrači nešto mogu da urade da promene situaciju.

- Uz svo moje poštovanje prema tradiciji i kulturi ovog sporta, kada je reč o ljudima koji su prisutni na terenu uključujući i linijske sudije, ne vidim što svaki turnir na svetu  u ovoj tehnološkoj eri ne bi koristio ono što smo imali u Njujorku na US Openu i Mastersu Sinsinati. Tehnologija je toliko napredovala, nema razloga da držimo sudije na terenu. To je moje mišljenje - jasan je bio prvi teniser sveta a potom dodao:

Informer

 

- Razumem da je tehnologija skupa, ekonomski problem je tu. Ipak, osećam da se krećemo ka tome i pre ili kasnije neće biti razloga da imamo linijske sudije. U redu je za sakupljače loptica, ali linijske sudije, ne vidim zašto bi tu ostali. Možda vi možete da mi kažete neki značajan razlog zašto bismo se držali tradicije. Tada bi verovatno imao manje šanse da napravim ono što sam uradio u Njujorku - nasmejao se Novak.

Informer

 

Bonus video