Autor: Informer.rs

10.10.2020.

07:41

Foto:

Sport

NOVAK SVE PRIZNAO POSLE MEČA! Niko ne može da veruje, šta se dešava? Ali, zato je Srbin mentalna gromada!

Đoković će to biti peto finale na Otvorenom prvenstvu Francuske, juri drugi Rolan Garos, a 18. grend slem titulu, kako bi se približio vodećem Rodžeru Federeru, koji ima 20 trofeja. S druge strane, Nadal, branilac titule, juriće 13. trofej na pariskoj šljaci. Biće to 56. teniski klasik Srbina i Španca, a naš as vodi u međusobnim duelima sa 29:26.

Novak je do finala stigao posle prave drame i maratonska tri sata i 58 minuta borbe sa Grkom Stefanosom Cicipasom - 6:3, 6:2, 5:7, 4:6, 6:1. "Kralj šljake" se praktično prošetao do finala ubedljivo pobedivši svog dželata iz Rima, Argentinca Dijega Švarcmana, sa 3:0 u setovima (6:3, 6:3, 7:6).

Informer

 



Poslednji put Novak i Rafa odmerili su snage na Rolan Garosu 2015. godine, tada je naš as eliminisao "bika sa Majorke" u četvrtfinalu, a kasnije i stigao do jedinog trofeja u Parizu. Srpski as poručuje da je motivisan da ponovi uspeh od pre pet godina.

Informer

Nije mu bilo lako protiv Grka, priznao je naš as nakon meča.

- Na površini sam delovao smireno, ali duboko u meni nije bilo tako. Nije se videlo, ali bio sam uzdrman i uspeo da opstanem meču i pobedim. Kada sam izgubio treći set, u tom trenutku sam možda pomislio da bih mogao da izgubim ovaj meč. Slična situacija se događala i tokom četvrtog seta, ali trudio sam se da ostanem veoma miran - priznao je prvi teniset sevta nakon pobede u polufinalu. 


Bonus video