Autor: Informer.rs

19.10.2020.

08:52

Foto:

Sport

SABOTIRAJU GA, ALI NOLE JE NEUNIŠTIV! Još jedna nedelja na tronu, evo koliko je OSTALO DO REKORDA!

Đoković na prvom mestu ima 11.740 bodova. Iza njega je Rafael Nadal sa 9.850. Na trećem mesto ostao je Dominik Tim sa 9.125.

Nije na odmet podsetiti da će Đoković 8. marta naredne godine oboriti rekord Rodera Federera po broju sedmica na vrhu ATP liste, jer će tada imati 311, naravno pod uslovom da do tada ostane na prvoj poziciji. Trude se svojski da zaustave Đokovića, ali neće moći ovog puta, Srbin će ukrasti Rodžeru i ovaj rekord.

Informer

 

Federer je trenutno četvrti na ATP listi,  a iza njega je Stefanos Cicipas. Slede Danil Medvedev i šampion Kelna Aleksandar Zverev. Na osmo mesto probio se Andrej Rubljov, posle titule u Sankt Peterburgu. Među najboljih deset su još Dijego Švarcman i Mateo Beretini.

Kada je reč o srpskim teniserima, veliki napredak je ostvario Laslo Đere. Trijumf na Sardiniji doneo je 25-godišnjaku 'skok' od 21 pozicije, te je momak rođen u Senti sada na 53. mestu.

Informer

 

Dušan Lajović je napravio korak unazad i sada je 25, Filip Krajinović je ostao 30, dok je Miomir Kecmanović preskočio dva stepenika i sada je 39.

Bonus video