Autor: Informer.rs

22.10.2020.

14:56

Foto:

Sport

IZ INATA! NOLE ODJAVIO RAFU I FEDERERA! Možemo i bez njih, ne kritikujem!

Tema je bila i nova teniska asocijacija koja je osnovana pred Ju Es open. Đokovič je otkrio da su ga žestoko napali zbog toga, posebno Amerikanci, ali i kako su reagovali Rafael Nadal i Rodžer Federer.

Španac i Švajcarac su među prvima napali Srbina zbog nove unije tenisera. 

Informer

 

- Pre nego što smo zvanično osnovali asocijaciju, pričao sam sa Nadalom i Federerom  - kazao je Novak i nastavio:

- Odbili jer nisu želeli da budu deo toga. Ne kritikujem ih, neko prepoznaje da je pravo vreme za to - neko ne. Živimo u demokratskom društvu, gde svako ima pravo na svoje mišljenje. Da li bih voleo da su oni s nama, naravno da bih, ali i bez njih ćemo se truditi da napravimo temelj koji će služiti svim igračima u budućnosti.

Đoković je pojasnio da to ne radi iz koristi.

- Profesionalna organizacija mi je kao poziv da pomognem nekome ko nije u poziciji kao što sam ja. Nisam sam u tome. To je obaveza kroz zadovoljstvo. Nemam korist od toga u materijalnom smislu. Nemam nikakvo moranje da se bavim tenisom i dalje, ali meni pričinjava zadovoljstvo da se takmičim i dalje, čin da držim reket u sebi me čini radosnim i dok je tako, nastaviću da igram, ali kada sam na profesionalnom turu, moram da imam neke ciljeve i ambicije. To meni nije pritisak, već ambicija - objasnio je Novak.

Bonus video