Autor: Informer.rs

23.10.2020.

09:59

Foto:

Sport

NOVAK POSTAVIO USLOVE! DA LI SU PARE BILE PROBLEM? Evo šta je tražio od Austrijanaca!

Tada je osvojio takmičenje u glavnom gradu Austrije pobedom protiv Stena Vavrinke u finalu, a sada će biti posebno motivisan. Đoković će do kraja sezone nove bodove moći da osvoji u Beču 500 ATP poena, a potom i na Završnom mastersu u Londonu, gde bi ukoliko osvoji turnir bez ijednog poraza u grupnoj fazi mogao da upiše čak 1300 novih bodova.

Zašto je to važno? Srpski as juri rekord po broju nedelja na prvom mestu ATP liste, pa je svaki poen bitan, a i želi goldinu da zavrpi na trinu, šestu godinu u karijeri. 

Informer

 

Direktor turnira Hervig Straka otkrio je detalje za dolazak Đokovića u Beč, koji do pre desetak dana nije bio planiran.

- Imao je nekoliko dodatnih želja. Kako bi sve funkcionisalo savršeno, mora da ima odgovarajuće okruženje, od hrane do fitnesa, to su stvari koje treba da ispunimo, ali sve je u redu. Nije bilo u pitanju ništa finansijske prirode. Brzo smo se dogovorili, Novak je jednostavno želeo da igra - kaže Straka.

Ovo je najteže organizovan turnir do sada. Očigledno je da se situacija pogoršava pomalo poslednjih dana i nedelja. Ipak, nema još nijedne naznake da postoji problem da se turnir organizuje jer je sve na profesionalnom nivou što se tiče zaštite - rekao je Straka za Austrijsku pres agenciju (APA).

Informer

Bonus video