27.10.2020.

07:35

Foto:

Sport

ĆUTAO JE, SAD IM JE SVE SASUO U LICE! Novak OTKRIO razlog dolaska u Austriju!

Želim da budem najbolji u istoriji i zadržim prvu poziciju na ATP listi do daljeg, kaže srpski teniser Novak Đoković uoči početka takmičenja na turniru u Beču!

Naš as započeo je danas 292. nedelju na prvom mestu ATP liste sa 11.740 bodova. Od njega je trenutno bolji samo i dalje aktivni, ali trenutno povređeni Rodžer Federer sa 310 nedelja. Novak će ga prestići ukoliko ne izgubi vodeće mesto do 8. marta sledeće godine.

Duel prijatelja

Filip i ja smo sjajni drugari, znamo se dugo. On je baš talentovan i na tvrdoj podlozi igra najbolje
Novak Đoković

Podrška u Austriji

Kako bi obezbedio prvu poziciju do kraja godine, Novak je odlučio da se prvi put posle 13 godina takmiči na turniru u Beču, gde će u slučaju trijumfa osvojiti dodatnih 500 bodova, kao i novčanu nagradu od 100.000 evra. Prema Đokovićevim rečima, obaranje rekorda po broju nedelja na prvom mestu trenutno mu je glavni cilj.

Informer

 


- Drago mi je što se posle 13 godina vraćam u Beč, na turnir na kojem sam imao izvanrednu podršku od Srba koji žive u Austriji. Nažalost, sada stadion neće biti ispunjen zbog epidemije koronavirusa, ali biće do 1.000 ljudi, što takođe znači. Jedan od glavnih razloga što sam došao u Beč je trka za istorijski rekord po broju nedelja na ATP listi. Ovde imam mogućnost za nove poene i nadam se uspehu. Usredsrediću se na svaki meč i davati maksimum - istakao je Novak.

Hvali Filipa

Najboljem srpskom sportisti biće dovoljne dve pobede u Beču da do kraja godine ostane prvi. Time će izjednačiti rekord Amerikanca Pita Samprasa i šesti put završiti godinu kao najbolji. Za početak, moraće da pobedi sunarodnika i velikog prijatelja Filipa Krajinovića, trenutno 30. tenisera sveta.

Bonus video