Autor: Informer.rs

27.10.2020.

15:34 >> 17:58

Foto:

Sport

(VIDEO) ĐOKOVIĆ SRUŠIO KRAJINOVIĆA! Novak posle dva sata stigao do drugog kola

Najbolji teniser sveta se tako plasirao u drugo kolo ATP turnira u Beču, gde će mu rival biti Borna Ćorić.

Prvi set je trajao 71 minut i u njemu je Filip Krajinović propustio nekoliko šansi da povede sa 1:0. Pri rezultatu 5:4 je Fića servirao za set, ali je dopustio brejk, da bi na kraju u taj-brejku koji je pripao Noletu rezultatom 8:6, Filip propustio i set loptu.

Drugi set je Đoković osvojio nešto lakše, sa dva brejka, ali je i Krajinović imao svoje šanse da se vrati u meč, pošto ni Novak nije lako osvajao servis gemove.

TOK MEČA

Drugi set

6:3 - Novak Đoković je u drugom kolu ATP Beča! Novi brejk je napravio Novak koji je iskoristio drugu meč loptu.

5:3 - Đoković dolazi na korak od drugog kola, pošto je osvojio servis gem sa dva izgubljena poena.

4:3 - Krajinović je furiozno krenuo, došao do 40:0, ali se Novak vratio i stigao do đusa. Potom je Fića spasio jednu priliku za brejk, a onda i došao do gema.

4:2 - Osvojio je Đoković prva dva poena u gemu, a potom je Filip došao do 30:30, da bi se kasnije stiglo do đusa. Krajinović je potom imao brejk loptu koju nije iskoristio, a u nastavku je Nole stigao do gema.

3:2 - Kakav gem za Krajinovića! Spasao je tri vezane brejk lopte, a potom je iskoristio drugu gem loptu i sačuvao nadu da može da dođe do pobede.

3:1 - Bez izgubljenog poena Đoković potvrđuje brejk.

2:1 - Đoković pravi brejk! Prvi reket sveta je osvojio prva dva poena u gemu, potom je Krajinović došao do 30:30, ali je onda Novak sa još dva poena stigao do gema.

1:1 - Istom merom Đoković vraća Krajinoviću i sa jednim izgubljenim poenom dolazi do svog prvog gema u srudom setu.

0:1 - Krajinović sa samo jednim izgubljenim poenom osvaja prvi gem drugog seta.

Prvi set

7:6 - Novak Đoković osvaja prvi set posle 71 minuta igre! Na početku odlučujućeg gema viđena su četiri mini brejka. Prvi je napravio Krajinović, potom dva Đoković, a ondja još jedan Filip, da bi seriju prekinuo Novak asom iz drugog servisa. Zatim je dva poena na svoj servis osvojio Krajinović, a onda je usledio i mini brejk kojim je došao do 5:3. Onda je Nole osvojio naredni poen, a zatim još jedan na Fićin servis, pa je poravnao na 5:5. Posle toga je do set lopte došao Krajinović, koju je propustio tako što je forhendom ubacio loptu u mrežu. Zatim je Krajinović smečom pogodio mrežu, da bi potom na svoj servis izgubio poen, a samim tim i set.

6:6 - Krajinović je poveo 40:0, potom je Novak osvojio naredna tri poena i dolazi do đusa. Ipak, tada Filip sa jednim asom i jednim dobrim forhendom odvodi set u taj-brejk.

6:5 - Novak osvaja gem sa samo jednim izgubljenim poenom.

5:5 - Poslednju šansu da ostane u setu iskoristio je Novak Đoković, koji je uspeo da vrati brejk. Ponovo je Nole osvojio prva dva poena u gemu, potom je Filip smanjio na 15:30, a zatim Novak dolazi do dve brejk lopte. Međutim, tada, za razliku od prethodnog servis gema Krajinovića, Đoković dolazi do brejka.

4:5 - Prekida Novak Filipovu seriju od četiri vezana osvojena gema. Dosta muke je Nole imao i u ovom gemu koji je rešio u svoju korist posle đusa, ali bar nije dao rivalu priliku za brejk.

3:5 - Junački igra Filip. Imao je Novak odmah dva poena prednosti na startu gema, a potom je stigao i do 15:40. Međutim, tada je Fića vezao četiri sjajna peona i stigao je na korak od seta.

3:4 - Filip pravi brejk! Preteruje Đoković sa drop šotovima, izgubio je dva vezana poena zbog tog udarca, pa je zahvaljujući tome Krajinović došao do brejk lopte, a potom je sjajnom igrom oduzeo servis najboljem teniseru sveta.

3:3 - Mnogo teže nego što je delovalo Krajinović dolazi do izjednačenja. Vodio je Filip 40:15, a onda je Novak osvojio dva poena i doterao gem do đusa. Tada, ipak, Fića osvaja dva vezana poena i okončava servis gem.

3:2 - Vraća brejk Krajinović! Novak je osvojio samo jedna poen na svoj servis, a loš gem je okončao neiznuđenom greškom.

3:1 - Dolazi Đoković do brejka! Gem je bio ujednačen, ali je Novak na 30:30 odigrao magičan drop šot koji mu je doneo poen, a potom je rutinski na Fićin drugi servis došao do brejka.

2:1 - Novak osvaja gem sa nulom.

1:1 - Krajinović posle đusa osvaja gem i dolazi do izjednačenja. Nije dopustio Novaku da se domogne nijedne brejk lopte.

1:0 - Prvi je servirao Đoković. Jeste početak meča, niko ne očekuje da lete po terenu, ali Filip i Nole su odigrali nekoliko lepih poena. Potom je Novak greškom iz forhenda poklonio zemljaku izjednačenje 40:40, pa onda poslao lopticu u mreži i Filip je dobio brejk loptu. Dobrom igrom Nole je spasio brek loptu, potom još jednu i na kraju posle 10 minuta uzeo prvi gem u meču.

- Iz prvog tenisera sveta u Beču je trener Goran Ivanišević.

- Naši teniseri su na terenu, na zagrevanju, uskoro bi trebalo da počne meč.

- Bilo je urbenesno na treningu Novaka Đokovića i Grigora Dimitrova.

- Ovako se Nole spremao za prvi meč u Beču.

- Dobrodošli! Pred nama je srpski derbi u Beču između Novaka Đokovića i Filipa Krajinovića. Pratite meč uživo uz Informer.rs

Bonus video