Autor: Informer.rs

15.11.2020.

08:07

Foto:

Sport

KLADIONICE SU GA OTPISALE! Evo ko je favorit u Londonu - Nole ili Rafa!

Svetske kladionice smatraju da Srbiju može da zapreti samo najveli rival Rafael Nadal. Kvota da će Novak osvojiti svoju šestu titulu na poslednjem turniru iznosi oko 2,57, a Nadalu se daju mnogo manje šanse sa kvotom 5,71.

Iza Španca je Rus Danil Medvedev, koji je nedavno trijumfovao na mastersu u Parizu (6,06). Potom sledi Nemac Aleksander Zverev, finalista Pariza (8,58), a tik iza njega je specijalista za šljaku, Austrijanac Dominik Tim (8,84). Uprkos tome što ima sjajnu sezonu, na Andreja Rubljova se ne računa ozbiljno, kao ni na branioca titule Stefanosa Cicipasa, dok je Dijego Švarcman, prema mišljenju kladionica, potpuno zalutao na Završni masters.

Informer

Nema sumnje da će naš as biti posebno motivisan u Londonu  iz više razloga. Novak nije trijumfovao u Londonu od 2015. godine, a i potrebni su mu bodovi kako bi povećao šanse da pretekne Rodžera Federera po broju nedelja na vrhu ATP liste (310) i uđe u istoriju već 8. marta iduće godine.

Takođe, ukoliko Beograđanin trijumfuje, Federer više neće biti najbolji po broju trofeja na završnom mastersu, već će prvu poziciju deliti sa Novakom.

Tim Henman, nekada najbolji britanski teniser, a sada renomirani teniski stručnjak, uveren je da Đokovića u Londonu nema ko da ugrozi.

Informer

 



- Novak je ponovo broj jedan na svetu i ovaj turnir je osvajao pet puta. Ima tako dobar učinak u dvorani. Ako bih morao da se odlučim za nekog koga vidim kao pobednika, onda je to Đoković - kaže Henman.

Završni Masters počinje u nedelju, a Novak Đoković startuje dan kasnije mečom protiv Dijega Švarcmana u 15 sati.

Bonus video