Autor: Informer.rs

21.12.2020.

19:46

Foto:

Sport

MOGU DA MU PLJUNU POD PROZOR! NOVAK JE NAJBOLJI! Srbin dobio veliko PRIZANJE!

Novak Đoković je najbolji teniser ove godine! Ruku na srce drugačije nije ni moglo obzirom da mu od početak pa do kraja sezone nikoe ozbiljnije nije ugrozio prvo mesto na ATP turu, a tako će ostati najmanje do kraja Australijan opena!

Informer

- Srbin je završio godinu na prvom mestu, rekordni šesti put u poslednjih deset godina, nakon sjajne godine u kojoj je osvojio četiri titule. Đoković je dobio prvih 26 mečeva u sezoni, ostvarivši istorijski osmi trijumf na Australijan openu, a podignuvši pehare i u Dubaiju, Sinsinatiju i Rimu. Takođe, bio je drugi na Rolan Garosu i polufinalista na završnom mastersu. Sa 33 godine, šest meseci i 16 dana Đoković je postavio rekord kao najstariji igrač koji je godinu završio kao prvi igrač sveta. Đoković se izjednačio sa svojim dečačkim idolom Pitom Samprasom, koji je takođe šest puta bio prvi na kraju godine - objašnjeno je na sajtu ATP-a!

Informer

Najbolji dubl par su Mate Pavić i Bruno Soareš, povratnik godine je Vasek Pospišil, pošto je Kanađanin većinu 2019. proveo na oporavku od pvorede leđa, a ovoj sezoni se vratio među najboljih 100 i završio je kao 61. igrač sveta. 

Andrej Rubljov je dobio nagradu za igrača koji je najviše napredovao, Španac Karlos Alkaraz je dobio titulu za Novajliku godine, pošto je ove sezone sa samo 17 godina skočio sa 491. mesta na 141. 

Informer

Nagrada Stefana Egberga za najkorektnijeg igrača na ATP turu pripala je Rafaelu Nadalu koji je godinu okončao kao drugi teniser sveta.

- Kolege igrači su drugog tenisera sveta Nadala izabrali za nagradu Stefan Edberg treću godinu zaredom, a četvrti put ukupno. Prepoznali su njegov profesionalizam, integritet na terenu i van njega, fer igru“, piše ATP. Kandidati za ovu nagradu bili su i Dominik Tim, Džon Milman i Dijego Švarcman.

Informer

Rodžer Federer je propustio gotovo celu sezonu, ali je Švajcarac ponovo nagrađen i to 18. put zaredom, pošto su ga navijači izabrali za omiljenog tenisera sveta. Najbolji trener je Fernando Visente koji radi sa Rubljovim, a humanitarac godine je Fransis Tijafo.